Úspěšný komik Scott Rogowsky, který žije v New Yorku, je známý především díky své talkshow Running Late With Scott Rogowsky, ale i díky mobilní aplikaci HQ Trivia a spoustě virálních videí. A i jeho městské pranky se setkávají s úspěchem.

Scott Rogowsky se zajímá o fyziologická vylepšení v newyorském metru


V roce 2017 se například rozhodl úplně otočit snahu lidí, kteří se snaží na veřejnosti všemožnými způsoby schovat nevhodnou četbu. Zatímco někteří lidé v metru by knihy jako například 50 odstínů šedi nejraději četli v přestrojení, nebo tuhle četbu výměnou obálky přestrojili za nějakou super chytrou literaturu, málokdo by sáhl po obálce, aby vypadal vyšinutě nebo perverzně.

Nikdo až na Scotta Rogowského. A kde jinde se pak takto prezentovat než přímo v extrémně frekventovaném newyorském metru.

Mein Kampf? Jedině pro děti

Bez náznaku studu, všem spolucestujícím na očích předstírá hluboké zaujetí kontroverzi a pochybnosti vzbuzujícími knihami, jako je například 101 tipů na prodloužení penisu, které můžete provádět doma, v kanceláři nebo na cestě, Jak zadržet prdnutí, Mein Kampf: Pro děti! a další.


Nápad na netradiční knižní obálky údajně vymyslel při četbě knihy Jak být černý. Další podivuhodné knihy už prý nečetl, ale vypůjčil si pro svůj experiment pouze jejich obaly. No a rozmanité reakce pasažérů pak zachytil na videu.

Související…

Teenageři místo čtení knih textují a tráví čas na sociálních sítích
Jan Handl

Jenže knihy jako například Jedení lidí je špatné nebo Proč kočky malují: Teorie kočičí estetiky opravdu existují. Jak by asi na podobně originální obálky českých knížek, ideálně reflektující naši společenskou nebo politickou situaci, reagovali cestující v pražském metru? Vyzkoušet to může asi každý, pokud by měl odvahu. 

foto: Scott Rogowsky, zdroj: Bored Panda