Pokud trpíte určitými zdravotními komplikacemi, rozhodně by stála za zmínku možnost zakoupení zdravotní matrace či matrace ortopedické. Ta nabídne lepší vlastnosti nejen při samotném spánku, ale také při ulehání a vstávání.

Běžná matrace

Běžnou matraci koupíte prakticky v každé prodejně s matracemi nebo s nábytkem. Zpravidla mají také standardizované rozměry, takže sehnat matrace 90 x 200 centimetrů do klasické postele nebude žádný problém. Tyto „běžné“ matrace nepotřebují žádný certifikát a vlastně záleží jen na vás, jaké vlastnosti budete požadovat.

Normální matrace seženete také v nejrůznějších e-shopech. Sehnat takovou matraci není žádný problém. Levné matrace v této kategorii také nejsou výjimkou a dobře poslouží i několik let, takže koupí běžné matrace můžete ušetřit.

Zdravotní matrace

S označením zdravotní matrace se můžete setkat v obchodech poměrně často, ovšem ne vždy je to pravda. Prodejci tak často označují i matrace, které vůbec zdravotní nejsou. Pokud byste totiž kupovali opravdu zdravotní matraci, bude zařazena jako zdravotní pomůcka a bude tak na ni snížená sazba DPH.

I levné matrace mohou být zdraví prospěšné, stačí si jen vybrat tu správnou, ideální s certifikátem o klinicích testech.

Takové matrace pak disponují také certifikátem, který dokládá, že se jedná skutečně o zdravotně nezávadnou matraci, splňuje nejvyšší nároky na použité materiály a obsahuje všechny potřebné certifikáty. Matrace Praha pak nabízejí jak zdravotní, tak běžné matrace.

Ortopedické matrace

Tento typ matrace dokáže dokonale zatočit s bolestmi zad, které mohou být způsobeny špatnou matrací. Dokáží také zajistit dostatečně kvalitní spánek, abyste si v noci odpočali. Všechny ortopedické vlastnosti těchto matrací jsou opět doloženy certifikáty, které vám zajistí zdravotní nezávadnost a samozřejmě také bezpečnost.

levné matrace mohou být zdraví prospěšné, stačí si jen vybrat tu správnou, ideální s certifikátem o klinicích testech. Ve vyšším věku už se pak takové matrace rozhodně doporučují, protože kvalitní spánek je potřebný v každém věku.

Související…

Dejte únavě vale: 11 tipů, jak obnovit svůj přirozený spánkový rytmus
Martina Ignasová

foto: Deposit Photos, zdroj: Matrace Matex