Při představě školního bistra si rozhodně nemusíte vybavit stánky s omezenou nabídkou nezdravých jídel. V dnešní době už nic takového na většině míst neplatí. Takzvaná pamlsková vyhláška udělala nezdravým potravinám z bufetu a automatů přítrž. A jak by tedy mohlo vypadat takové kvalitní školní bistro? Skvělým příkladem je koncept ReFresh Bistro, který v první řadě sází na kvalitu. Jak probíhal vývoj tohoto projektu a v čem je rozdílný v porovnání s jinými školními bufety? To zjistíte z tohoto článku a nakonec se jistě budete ptát, jestli může být něco podobného i ve vaší škole. Dobrou zprávou je, že může. Stačí se pouze domluvit.

Koronavirus ohrozil projekt ReFresh Bistro

Všechna restriktivní opatření v pandemii měla samozřejmě svůj dobrý důvod. Mnoho podniků ale přesně v této chvíli bojovalo o svou záchranu. Zavření škol a výrazné snížení odbytu a tržeb se podepsalo i na projektu ReFresh Bistro. V jednu chvíli to navíc vypadalo na kompletní krach, protože bylo nutné odepsat potraviny a suroviny v hodnotě kolem 2,5 milionů korun.

V rámci rozvoje vzniká hned několik nových poboček. Konkrétně má přibýt 17 nových školních bister, takže celkem bude již 35 poboček v rámci České republiky.

Druhá vlna pandemie tak hrozila zkázou pro tento nadějný koncept. Naštěstí se vše podařilo zachránit s pomocí investičního úvěru a obnovit chod unikátních školních bufetů. Záchrana ale nebyla jediným úspěchem. V rámci rozvoje vzniká hned několik nových poboček. Konkrétně má přibýt 17 nových školních bister, takže celkem bude v rámci České republiky již 35 poboček.

Trochu jiné školní bistro

A v čem je ReFresh Bistro jiné v porovnání s ostatními školními bufety? Rozdíl spočívá hlavně ve snaze nabízet poctivé a čerstvé potraviny, u kterých je jistá maximální kvalita za dostupnou cenu. Každý den je připraven bohatý sortiment čerstvého pečiva od místních pekařů a dodavatelů. Nechybí ani sendviče a toasty. Cílem je nabídnout velký výběr všeho možného tak, aby se jednalo o kvalitní potraviny s optimální nutriční hodnotou.

Kromě toho je u ReFresh Bistra kladen důraz na rychlou a spolehlivou obsluhu, kdy jsou jako zaměstnanci vybíráni výhradně lidé s čistým trestním rejstříkem. Rychlost je totiž v případě školního bistra velmi důležitá. Každá přestávka je často až nepříjemně krátká a za tuto dobu je potřeba vyřešit všechno potřebné včetně nákupu chutného občerstvení.

Rychlý vývoj a další expanze

Celý projekt ReFresh Bistro má poměrně krátkou historii. První takový školní bufet byl otevřen v roce 2017, ale úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Nyní bude od září letošního roku poboček již 35. Velký ohlas je způsoben především jednoduchým pravidlem, že kvalita je obyčejná poctivost a lidé to dokážou ocenit.

Chuť, skvělé složení a ve většině případů i lokální původ surovin a jednotlivých potravin totiž dává dohromady něco, co dokáže dělat velké rozdíly. Do takového školního bufetu se zkrátka zamilujete a každou přestávku budete čekat s radostí na občerstvení.

Nabídněte svým studentům kvalitní školní bufet

Chcete si do školy také pořídit podobný školní bufet? Jednoduše kontaktujte někoho z ReFresh Bistro a domluvte si společné podmínky. Získat moderní školní bistro tímto způsobem naštěstí není vůbec nic složitého. Situace navíc bude ještě o něco jednodušší, pokud již ve vašem městě některé ReFresh Bistro existuje.

Nebude totiž potřeba shánět další dodavatele, a proces zavedení nové pobočky tak může proběhnout jednodušeji. Myslete na své žáky a studenty a ukažte jim, že si mohou dopřát zdravou, chutnou a kvalitní svačinu i v bistru přímo v budově, nebo v těsné blízkosti.

Související…

Americký výzkum: Roušky a větrání pomůžou ve školách víc než rozestupy
Jan Handl

foto: ReFresh Bistro, zdroj: ReFresh Bistro