Festival byl původně odložen kvůli opatřením souvisejícím s koronavirem, ale už v polovině června se stane jednou z prvních (a letos jednou z mála) venkovních akcí pro cyklisty, kolaře i každého, kdo by chtěl zjistit, jaké to je s těmi elektrokoly a co by si mohl (či měl) pořídit.

K dispozici budou desítky modelů elektrokol, bezpečná testovací dráha v areálu  prodejny Ekolo.cz i dva traily v náročnějším lesním terénu v nedalekém Krčském lese (to vše za doprovodu zkušených jezdců). Pro zájemce o řešení ekologické městské logistiky je připraveno představení nákladních elektrokol.

Testování bude probíhat se zkušeným bajkerem na single-trailech v Krčském lese, který sousedí s místem konání akce.

Třetí ročník Ebike Fest 2020 se uskuteční v Praze Krči přímo u prodejny Ekolo.cz  (Pod Višňovkou 29, Praha 4) v termínu 13.–14. června 2020. V sobotu začíná v 10.00 a poslední testy se pojedou v 18.30, v neděli začátek také v 10.00 a poslední testy budou v 16.30.

Testovací dráhy

 Vstup na EBIKE FEST 2020 je pro návštěvníky zdarma, pro otestování je nutné se registrovat a testovat mohou pouze starší 18 let s platným průkazem totožnosti. Pro testování terénních elektrokol jsou připravené dvě dráhy: pro Pevné Hardtail eMTB a pro Celo-odpružené FS eMTB. Testování bude probíhat se zkušeným bajkerem na single-trailech v Krčském lese, který sousedí s místem konání akce. Vyrážet bude vždy skupina  maximálně pěti jezdců.

Pro detailní vyzkoušení a otestování cestovních, trekingových a nízkonástupových (městských) elektrokol bude vytyčena vnitřní testovací dráha (bez autoprovozu) v chráněném areálu o délce cca 800 metrů, která nabídne různé povrchy i dostatečné převýšení.

Nákladní elektrokola

Poprvé budou na Ebike Festu veřejnosti ve větší míře představena nákladní elektrokola, která jsou dokonalým řešením pro městskou logistiku. K prohlédnutí a případně otestování bude zhruba 14 různých modelů od 8 značek. 

V pátek 12. 6. od 14.00 organizuje pořadatel Ebike Festu, společnost ekolo.cz, také odborné setkání o Cargo elektro mobilitě. Více informací o této akci na www.cargobike.live.

Související…

Nový český projekt KoloNaOperák rozšiřuje možnosti ekologické mobility
Komerční článek

foto: Ebike Fest, zdroj: Ebike Fest