Den svatého Valentýna se blíží, a pokud přemýšlíte o tom, že svou partnerku požádáte o ruku, bude se vám hodit náš přehled. Zvlášť, chystáte-li se udělat něco výjimečného a překvapit osudovou žádostí na některém z rušnějších pražských míst.

Garantujeme vám, že na takové zásnuby nikdo nezapomene, a i vaše partnerka bude na vyznání lásky před stovkami lidí dlouho vzpomínat. Takže, kde v Praze budou letos zásnuby stát za to?

Karlův most

Je to sice klasika, ale klasika se nikdy neomrzí. Pokud chcete před svou partnerkou pokleknout a zeptat se jí, jestli s vámi stráví zbytek života, tak v Praze k tomu asi nenajdete krásnější výhled, než je ten na Pražský hrad. Právě proto zůstává Karlův most jedním z nejvyhledávanějších míst pro veřejné zásnuby.

Všudypřítomní lovci momentek vám pravděpodobně nenechají soukromí ani v nočních hodinách.

Pokud se pro něj rozhodnete i vy, počítejte ale s tím, že na něm rozhodně nebudete sami. Po nejvyhledávanější pražské památce proudí davy turistů a všudypřítomní lovci momentek vám pravděpodobně nenechají soukromí ani v nočních hodinách.

Pankrác

Letos se to 14. února bude hemžit zamilovanými i u Arkád na Pankráci. Přesně v 17.00 tam totiž jeden šťastlivec před stovkami kolemjdoucích požádá o ruku svou drahou polovičku. Je jasné, že o těchto zásnubách se bude ještě dlouho mluvit. A můžete to být i vy, kdo tímhle způsobem o ruku požádá. Co může být také romantičtějšího než vykřičet do světa, že jste nejšťastnější člověk na světě a šťastnější budete už jen tehdy, pokud vám partnerka řekne své "ano".

Pokud ještě svatbu neplánujete, i tak se na Pankráci 14. února zastavte a napište své lásce milostný vzkaz na valentýnskou zeď.

Stačí, když do úterý 11. 2. napíšete na e-mail valentyn@zonky.cz, proč chcete svou vyvolenou přede všemi požádat o ruku. Ve hře není jen nezapomenutelný zážitek. Ale také ručně vyrobený diamantový prsten z bílého zlata, který vám Zonky připraví do obřího srdce, pod kterým můžete pokleknout. A pokud ještě svatbu neplánujete, i tak se na Pankráci 14. února zastavte a napište své lásce milostný vzkaz na valentýnskou zeď.

Vyšehrad

Ne nadarmo se o Vyšehradu říká, že patří k pražským magickým místům. Když teď necháme stranou legendy a různé teorie o energii, která okolím proudí, Vyšehrad je bezesporu naprosto výjimečné místo s nepopsatelnou atmosférou. A pokud chcete, aby i vaše zásnuby byly magické a výjimečné, zkuste to právě tam.

Výhodou Vyšehradu jsou různá zákoutí a skrytá místa, kam se můžete se svou láskou zatoulat a kde vás rozhodně nebudou rušit žádné blesky fotoaparátů nebo rozjuchaní turisté. Navíc k Vyšehradu se můžete dostat lodí, což obohatí váš společný večer o další romantický rozměr. Vychutnejte si nádhernou procházku okolo osvícené baziliky. A pak? Pak už je to jenom na vás…

Petřín

Všichni na Petřín! Slova písničky Láska je láska zná asi každý. A na rovinu – kolik z nás odolalo společenskému tlaku a nikdy na Prvního máje nevyrazilo směrem k Petřínské rozhledně. Ale abyste zažili romantické chvilky u sochy Karla Hynka Máchy, nemusíte čekat až do května.

Pokud sem svoji partnerku vezmete na svátek zamilovaných, může jí dojít, že se chystáte na něco speciálního.

Petřín je Petřín a se žádostí o ruku u místa lásky nemůžete šlápnout vedle. Ale pozor, pokud sem svoji partnerku vezmete na svátek zamilovaných, může jí dojít, že se chystáte na něco speciálního. Pokud chcete, aby žádost o ruku byla opravdovým překvapením, vsaďte na místo, kde jen tak někdo zásnuby neplánuje.

Související…

Nikol Moravcová o populární seznamce, která jí přinesla hluboký vztah
Michaela Šedo

zdroj: Originální valentýnské zasnoubení