Na konci roku 2020 započala výstavba rezidenčního komplexu Evergreen Ďáblice, který je – jak už název napovídá – stále zelený. A to i přesto, že aktuální zima dala tušit, že se i v Praze nadále čas od času dočkáme sněhu a zimních radovánek.

Parkový koncept kombinující byty, řadové domy a ulice protkané zelenými promenádami pro pěší je v historii novodobé výstavby v hlavním městě unikátní svým akcentem na udržitelnost a zdravé bydlení.

Široká nabídka domů i bytů

O nemovitosti v rámci Evergreenu Ďáblice je značný zájem, o čemž svědčí více než 80% rezervovanost bytů a domů v rámci první etapy výstavby. Z nabídky nových bytů v Praze – Ďáblicích zbývá v současnosti několik jednotek 2+kk ideálních zejména pro jednotlivce či páry. Rodiny, které hledají zajímavé bydlení v dobré dopravní dostupnosti z centra Prahy, pak jistě zaujme nabídka volných řadových domů. Developerská společnost Doma je Doma připravila dva typy rodinných domů o shodné dispozici 4+kk, a sice dvoupodlažní s označením 3A a trojpodlažní nesoucí název FAM.

V nabídce nových rodinných domů na Praze 8 si zkrátka vybere každý. Platí to i proto, že Evergreen není žádnou betonovou džunglí.

Přízemí domů typu 3A dominuje velkorysý obývající pokoj, který je přirozeně propojen s prostorem kuchyně a zároveň nabízí nádherný výhled velkoformátovým oknem do zahrady. Zejména v letních měsících ocení noví majitelé plynulý přechod z obývací zóny na venkovní terasu a zpět. Druhé podlaží je pak vyčleněno pro ložnice všech členů rodiny a sociální zařízení.  

Obnovený význam ulic

Architektonická vize domů typu FAM je do jisté míry odlišná, vychází totiž z mírně svažitého terénu v jižní části Evergreenu. V prvním podlaží, jež je částečně pod zemí, jsou k dispozici vždy dvě široká parkovací stání a taktéž prostor pro uložení sportovního vybavení, zahradního náčiní či zaparkování motocyklu. Po schodech nahoru se pak otevírá obrovský prostor, ve kterém obývací pokoj volně přechází v kuchyni a jídelnu s výhledem. Nejvyšší patro domu je řešeno podobně jako v případě předchozího typu, s tím rozdílem, že ke třem pokojům náleží hned dvojice plně vybavených koupelen.

V nabídce nových rodinných domů na Praze 8 si zkrátka vybere každý. Platí to i proto, že Evergreen není žádnou betonovou džunglí. Nové ulice, které promění severozápad starých Ďáblic, budou lemovat vzrostlé stromy. A soukromé zahrady budou žít vlastním životem bok po boku společných parků, kterých v rámci nového zahradního města vznikne hned několik.

Související…

V pražských Košířích vzniká bydlení v zeleni přilehlých parků
Komerční článek

foto: Evergreen Ďáblice, zdroj: Evergreen Ďáblice