Lymfatické masáže jsou oblíbeným prostředkem relaxace a odpočinku. Málokdo však ví, že umí pomoci od kil navíc. Kromě únavy a otoků vyřeší totiž i potíže se zadržováním vody, které často brzdí jinak zcela správně prováděné pokusy o redukci tuku.

S mírnou či větší nadváhou se dnes potýká většina světové populace. Viníkem však nutně nemusí vždy být pouze přemíra jídla a nedostatek pohybu. Nadváha a obezita mohou mít i řadu vážnějších zdravotních příčin. Jednou z nich je i zadržování vody. Tedy přesně to, s čím pracují lymfatické masáže. Jejich úkolem je vyčistit lymfatický systém od škodlivých toxinů a dalších látek vzniklých jako odpad metabolických procesů. To prospěje nejen celkově organismu, ale i vaší postavě.

Lymfatické masáže znovu obnoví očistné procesy v těle

Pomůžou od vyčerpání

Sedavé zaměstnání. Kdo jej v dnešní době má? Či spíše bychom se měli zeptat opačně: Kdo jej v dnešní době nemá? Lidské tělo nebylo uzpůsobeno k věčnému vysedávání, a tak, ačkoliv si to již možná ani neuvědomujeme, sedavým způsobem života trpí. To se projevuje nejen na držení těla, ale i na vnitřním stavu organismu. Zadržujeme v těle vodu, bolí nás svaly, klouby a naše životně důležité orgány jsou obaleny vrstvou viscerálního tuku, která se stále zvětšuje. To vše může pomoci vyřešit pravidelná návštěva salonu, kde se provádějí lymfatické masáže. Důsledkem toho dochází k odvodnění, zmizení otoků i syndromu těžkých nohou. Vrstva viscerálního tuku prorůstající vnitřními orgány se rozmělní, což jim umožní znovu plnohodnotně vykonávat svou funkci.

Podpoří pravidelný pohyb

Na začátku každé snahy o redukci hmotnosti by mělo stát především zařazení pravidelného pohybu. Mnohdy ani není nutné nějak výrazně zasahovat do jídelníčku. Jednoduše řečeno: Často stačí začít se hýbat. Jenže jak začít se sportem, když jsme vyčerpaní, všechno nás bolí, máme těžké nohy a trápí nás otoky? Spoustu energie a chuti do života spolu s kompletní revitalizací organismu dodají právě lymfatické masáže, které zafungují doslova jako velmi silná energetická injekce. Absolvujte kúru 4–8–12 masáží a buďte si jistí, že do pohybu se rozhodně nebudete muset nutit. Tělo očištěné od těžkých kovů, kyselosti, nikotinu a toxinů je svěží, lehké a připravené být aktivní. První kilogramy možná ztratíte jen tím, že ze sebe dostanete zadržovanou vodu, což samo o sobě zafunguje jako účinná motivace. Budete chtít další viditelné výsledky a budete je chtít hned.

Účinky po masáži poznáte po první kúře, kdy se budete cítit lehce

Upozorní na pitný režim

Další věc, která bývá v souvislosti s redukcí tuku opomíjena, je pitný režim. Ačkoliv se všude stále mluví a píše o tom, že by se mělo pít dostatečně, možná vlastně ani netušíme proč. Na to upozorňují lymfatické masáže. Jakmile se vrhnete do očistné kúry, budete neustále nabádáni k tomu, abyste dostatečně pili. Protože jinak se škodlivé látky, rozpohybované lymfatickou masáží, nedostanou z těla ven zcela a dostaví se silná detoxikační reakce. Ta se může projevit bolestí hlavy, slabostí, extrémní únavou, ale třeba i průjmem nebo zvracením. Proto pijte dostatečně, nejlépe čistou vodu, před započetím procedury i po jejím ukončení. Nejenže tím podpoříte odchod škodlivin z těla ven, kromě toho bude vaše tělo dostatečně hydratované, což mu umožní pracovat a fungovat tak, jak by mělo.

Čtete také:

Sedm způsobů jak rozpohybovat metabolismus

Cvičit můžete i v práci – strhněte k tomu kolegy aneb jarní výzva

Pomalý metabolismus? Zkuste konopí! 

 

 

foto: Shutterstock