fbpx

Proč si dává jedna z nejznámějších amerických blogerek pauzu od YouTube a proč si nabíječku na mobil odkládá co nejdál od postele

Zveřejněno: 11. 6. 2019

Na vyhlášení cen Global Social Awards dorazila do Prahy sledovaná americká vlogerka Bethany Mota. Ta na svých videích ukazuje mladým slečnám, jak správně používat kosmetiku a jak se správně a stylově oblékat. Přijde vám její jméno neznámé? Podle zájmu na Global Social Awards to vypadalo spíš naopak. Když na pódium v rámci doprovodného programu Meet & Greet, kde se nejnadšenější fanoušci mohou po vyčkání dlouhé fronty se svým idolem setkat, krátce si promluvit, předat jim dárky a udělat si selfie, dorazila Bethany, nastalo v kongresovém sále hotelu Hilton vlastně něco jako šílenství.

spolecne foto

Tahle fotka byla pořízena hodně rychle, takže jsme zrakům šílených fanynek stačily uniknout.


Jak mi Bethany sama řekla, youtubový kanál si založila proto, že neměla žádné kamarády. Dnes už to má s přátelstvím asi jinak. Alespoň na YouTube má celých 10 milionů odběratelů. Teprve třiadvacetiletá slečna má také vlastní módní značku oblečení, parfém a vedla třeba rozhovor s bývalým prezidentem Barackem Obamou.

Chtěla jsem si s někým povídat, a tak jsem začala točit videa. Na YouTube jsem, kým jsem, a nemusím se stydět.

Na Bethany jsem měla všeho všudy 10 minut, což je pořád asi desetkrát víc než slečny, které si vyčkaly frontu. V podstatě jsem tedy měla velké štěstí, i když jsem její jméno před naším setkáním slyšela poprvé v životě. Velice pozitivně naladěná a usměvavá Bethany mi pochválila outfit, a tak se část našeho rozhovoru přirozeně točila kolem oblečení.

Jak se ti líbí styl oblékání lidí v Praze?

Líbí se mi moc. Během našeho setkání s fanoušky mělo na sobě hodně lidí krásné věci. Všichni měli velmi jedinečný styl. Jenom z pozorování lidí tady mám hodně inspirace pro své budoucí outfity. Myslím, že to je také tím, že si všímám především pohodlného, ale přesto módního oblečení. Tenhle trend se mi fakt líbí.

Na svůj YouTube kanál jsi nahrála poslední video asi před třemi měsíci. Opustila jsi YouTube?

Ne tak docela, dávám si jen malou pauzu a soustředím se víc na Instagram. Pracuji také na nějaké hudbě a dalších věcech. Psychicky se teď cítím lépe, být stále aktivní na YouTube je dost stresující. Dřív jsem přidávala nové video třeba každý týden a to prostě není udržitelné. Myslím, že když chce člověk tvořit něco nového, tak je velmi důležité udělat krok zpět a soustředit se na sebe.

Jaké to je mít 10 milionů lidí, kteří sledují každý tvůj krok?

Je šílené, že lidi zajímá to, co říkám. Myslím, že nejlepší na tom je, že jsem spojila mnoho lidí dohromady, umožnilo mi to se spojit se spoustou lidí na celém světě, což by se mi bez sociálních sítí asi nikdy nepodařilo. Super věc na sociálních sítích je to, že na nich úplně každý může vyjádřit svůj názor, který se pak šíří velice rychle. A když má pak někdo podobný názor nebo zájem, tak se můžete spojit. A hodně lidí tak získalo popularitu.

Cítíš odpovědnost za to, co lidem říkáš?

Nikdy jsem to nebrala negativně, jsem ráda za to, že mám platformu, na které se mohu vyjadřovat a nemusím se bát říkat, co si myslím. Já jsem si založila kanál především proto, že jsem se cítila sama a neměla jsem kamarády. Chtěla jsem si s někým povídat, a tak jsem začala točit videa.

Na YouTube jsem, kým jsem, a nemusím se stydět. Ti, které to zajímá, mě sledují, a ti, co mě nemají rádi, mě nesledují. Nikdy jsem se nebála říkat, co si myslím. Kdybych to příliš řešila, tak by to bylo jen stresující, nebyla by to taková zábava.

Takže jsi nikdy ničeho nelitovala? Nikdy jsi neměla pocit, že jsi napsala něco, co jsi neměla?

Ne, nevzpomínám si na nic takového. Je to také tím, že vím, že všechno, co se na internet napíše, tam také navždy zůstane. I když to smažu, tak to tam bude.

Bethany Noel Mota (1995)

Americká videoblogerka z Los Banos v Kalifornii. V roce 2009 si vytvořila účet na internetovém videoportálu YouTube pod jménem Macbarbie07, následně si vytvářením videí o módě, líčení a pečení získala pozornost mladých amerických děvčat. Časem se stala populární a dnes má na 10 milionů odběratelů, 400 videí a 600 milionů zhlédnutí z celého světa. (zdroj: Wikipedie)

Takže nikdy nesdílím nic, s čím nejsem ok. Samozřejmě, že jsou věci, které bych možná neřekla znova, ale to je všechno součást učení se a růstu.

Dáváš si někdy digitální detox?

Někdy ano a také si uvědomuji, kdy věci sdílet a kdy ne. Pokud třeba dokumentujete věci až do bodu, kdy si je zapomenete užít, tak to není dobře. Takže hlavně dělat rozdíl mezi užíváním si momentu a sdílením.

Jsi závislá na telefonu?

Někdy se tak cítím. Je to tím, že ho mám pořád u sebe. Když se probudím, tak je to první věc, kterou zkontroluji. Musím na tom zapracovat. Začala jsem tím, že si pokládám nabíječku na druhou stranu pokoje, takže tam musím nechat i telefon.

Související…

Influenceři se zařadí mezi herce, zpěváky a modelky, říká Shopaholic Nicol
Patricie Fuxová

foto: Michaela Cásková, zdroj: Bethany Mota na Instagramu

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...