fbpx

Indický pár se chtěl vyhnout koronavirovým opatřením. Svatbu měl v oblacích 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Víc než sto šedesát svatebních hostů na palubě letadla – to je netradiční indický recept na to, jak uspořádat obřad za účasti všech, koho na svatbě chcete. Je to chytrý, ale poměrně nákladný způsob, jak obejít koronavirové restrikce. I tak ale úředníci účastníky akce trestali kvůli nepovolenému srocování

Zveřejněno: 27. 5. 2021

Indický pár si pronajal obří letadlo a uspořádal svatbu ve vzduchu. Podle agentury AFP, kterou cituje web televize Al-Džazíra, i tak svatba porušila místní koronavirová omezení, protože se jí namísto povolených 50 zúčastnilo více než 160 hostů. Indický úřad pro civilní letectví nařídil událost vyšetřit, a dokonce pozastavil činnost posádce letadla.

Kvůli brutální nové vlně koronaviru, která dopomohla k tomu, že Indie už započítala celkem 300 000 obětí nemoci, většina indických federálních států povoluje na svatbách maximálně 50 hostů. Ovšem ve zmíněném letadle bylo celkem 161 přátel a rodinných příslušníků novomanželů.

Pravidla platí i ve vzduchu

Pár, který nebyl v agenturním zpravodajství jmenován, byl podle informací deníku Hindustan Times oddán ve chvíli, kdy letadlo společnosti SpiceJet přelétávalo přes historický hinduistický chrám Meenakshi Amman na trase z Maduraie do Bengalúru. Filmové záběry a fotografie z obřadu a následné oslavy byly zveřejněny na sociálních sítích. Jsou na nich vidět vyšňoření lidé, kteří si zrovna pořizují selfie a rozhodně nedodržují rozestupy.

I přes opakované žádosti a upomínky cestující nedodrželi koronavirové pokyny, a naše letecká společnost tedy přijímá další příslušná opatření, aby byla dodržována pravidla.

V rozporu s pravidly civilního letectví měl na palubě letadla roušku jen málokdo a i ostatní pravidla sociálního distancování byla očividně rovněž ignorována. Generální ředitelství Úřadu pro civilní letectví nařídilo SpiceJetu, aby novomanželům a jejich hostům propříště zakázal vstup na palubu letadel.

„Zaměstnanci letecké společnosti a cestující byli podrobně informováni, a to písemně i ústně, o sociálním distancování a bezpečnostních normách, které je třeba na letišti i na palubě letadla po celou dobu cesty během koronavirových omezení dodržovat,“ uvedl mluvčí SpiceJetu v prohlášení pro média. „I přes opakované žádosti a upomínky cestující nedodrželi koronavirové pokyny, a naše letecká společnost tedy přijímá další příslušná opatření, aby byla dodržována pravidla,“ dodal mluvčí.

Svatebčané mají zákaz

Několik indických států zavedlo za posledních šest týdnů tvrdý lockdown, jelikož Indii zasáhla poslední ničivá vlna koronaviru, která si vyžádala více než 120 000 obětí. Indické nemocnice byly ochromeny více než 26 miliony případů a odborníci tvrdí, že tato zdokumentovaná čísla jsou určitě výrazně pod skutečnými počty.

Indický pár byl nicméně oddán a kromě toho, že riskoval nedodržováním pravidel nakažení koronavirem, si z celé akce odnesl jenom zákaz vstupu na palubu strojů SpiceJetu pro sebe a svatební hosty. A to za pořádnou svatbu v oblacích a se spoustou hostů přece stojí, ne?

Související…

Kdy se konečně zbavíme roušek? Pravděpodobně příští rok, ale ne úplně
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock, zdroj: Al-Džazíra

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...