S každou další sfouknutou narozeninovou svíčkou, s každou novou vráskou, s každou výraznější změnou v životě. Ta otázka přichází sama od sebe. "Co se mnou bude, až zestárnu?" A s ní vás zaplavuje nejistota. Jak z toho ven? Jak se připravit?

Náklady jsou vysoké

Se stářím přichází mnohé problémy, které vás mohou postupně připravit o samostatnost, a budete proto potřebovat asistenta nebo pomoc někoho blízkého. Náklady na dlouhodobou péči však nebývají malé. Začínají na nákupu drobných kompenzačních pomůcek v řádech stovek či tisíců korun a mohou se vyšplhat až k nutnosti rekonstrukce stávajícího bydlení v hodnotě statisíců. Část nákladů dokážete pokrýt díky sociální dávce známé jako příspěvek na péči a penzi. To však nemusí stačit.

Jistota díky pojištění

Pokud k tomu dojde, nemusíte mít naspořené horentní částky. Stačí vám mít sjednané pojištění dlouhodobé péče AEGON Care. Kromě toho, že zapomenete na obavy z vlastního stáří, snížíte riziko vysoké finanční zátěže pro své blízké. Pakliže se totiž někdo z nich rozhodne pro dlouhodobou péči o osobu blízkou, čili o vás, obvykle musí také ukončit pracovní poměr a ztrácí tak plnohodnotný příjem.

Nyní lze využít časově mnohem méně náročnou a pohodovou cestu ke zřízení jak pojištění AEGON Care, tak úrazového pojištění nebo pojištění pro případ dopravní nehody.

Pojištění pomůže zafinancovat péči o osoby až do 90 let a sjednat si je můžete hned ve 3 variantách – základní, rozšířená a komplexní. Všechny typy vám zaručují vyplácení penze v případě ztráty soběstačnosti III. a IV. stupně až po 10 let. Komplexní a rozšířená verze se navíc vztahují i na I. a II. stupeň ztráty soběstačnosti.

Jak si zřídit pojištění

První a tradiční možností je jistě zřízení přímo na pobočce pojišťovny AEGON. Na schůzku si však musíte obvykle vyčlenit větší časový úsek a kolem uzavírání smlouvy může panovat hektická atmosféra. Nyní však lze využít časově mnohem méně náročnou a pohodovou cestu ke zřízení jak pojištění AEGON Care, tak úrazového pojištění nebo pojištění pro případ dopravní nehody. Stačí, když navštívíte portál AEGON Direct.

Související…

Rozhovor: Senioři mají leckdy pestřejší sexuální život než my
Milada Kadeřábková

Zde pojištění uzavřete rychle za pár minut, máte možnost si vytvořit pojistný balíček na míru, a to klidně v pyžamu z postele.

foto: Shutterstock, zdroj: AEGON Direct