fbpx

V úterý 23. října vystoupí Dan Millman na Nejodvážnější konferenci podzimu. Spolu s dalšími hosty bude odpovídat na to, jak žít dobrý život

Zveřejněno: 22. 10. 2018

Dan Millman je ve světě duchovního rozvoje momentálně asi nejznámějším autorem a koučem. V úterý vystoupí v rámci svého evropského turné, které se jmenuje stejně jako jeho nejznámější kniha Návrat pokojného bojovníka, na Nejodvážnější konferenci podzimu. V pražském divadle Bez zábradlí bude se spisovatelem Jiřím Charvátem nebo blogerem Kovym odpovídat na otázku, jak vlastně žít dobrý život.

Související…

Proč se Dan Millman na své přednášky zásadně nepřipravuje předem?
Táňa Urbanová

O Millmanovi se na sociálních sítích nemluví jen v souvislosti s pražskou návštěvou. Twitterem běží konverzace o jeho netradičním spojení s dcerou amerického prezidenta Ivankou Trumpovou. Ta totiž na svém účtu jednou za čas, pravděpodobně v záchvatu potřeby pozitivně ovlivňovat lidstvo, sdílí motivační citáty.

Patálie se Sokratem

No a před pár dny takto uveřejnila text: „Tajemství změny tkví v tom, že budeme soustředit celou svou energii ne na bojování s tím starým, ale na utváření toho nového.“ K tomuto citátu pak ještě doplnila autora. Sokrates.

ivanka

Těsně vedle. Nebyl to řecký filosof, kdo pronesl onu slavnou větu, nýbrž stejnojmenná fiktivní postava z knihy Dana Millmana Cesta pokojného bojovníka. Sokrates je v románu vlastně pracovník benzínové stanice, který je takovým Millmanovým osobním duchovním koučem. Už se ale stalo a internet se výborně bavil.

ivanka1


Ivanka chtěla celou situaci zachránit, ale ani to se jí moc nepovedlo. Status smazala a nahradila novým. V něm sice citát ponechala, jako autora ale uvedla „Sokrates (fiktivní postava, ne ten filosof)“. Následovala ještě větší smršť posměšných komentářů.

Život po nehodě

Jméno Sokrates si pro svého fiktivního mentora každopádně Millman nevybral náhodou. Ve skutečnosti jeho život opravdu doprovázel muž, který měl alespoň z Millmanova pohledu podobné vlastnosti jako Sokrates. Prý mu vždy během jejich setkání kladl tak nepříjemné otázky, že ho nutily se nad sebou zamýšlet a nakonec i přehodnotit životní hodnoty.

Jestli na pražskou Nejodvážnější konferenci podzimu dorazí také Ivanka Trumpová, jsme se každopádně nedozvěděli.

Millman byl v mládí úspěšný gymnasta, dokud mu plány nezkazila dopravní nehoda, která rozdrtila jeho pravé stehno na 40 kousků. Po čase se sice zotavil, ten zážitek byl ale začátek mnohem větší změny. „Otřáslo to mnou tak moc, že jsem si začal klást velké životní otázky,“ řekl Millman. „Poslalo mě to jiným směrem.“

33

Dan Millman je v Praze poměrně častým hostem. Tentokrát bude vystupovat s Kovym či Jiřím Charvátem


Začátkem toho směru byla právě zmíněná Cesta pokojného bojovníka, která je vlastně poloautobiografickým románem se stejnou zápletkou, jakou prožil sám autor. Na další cestě pak Millman napsal dalších 12 knih a vystupuje se svým motivačním programem po celém světě.

„Jak žít dobrý život?“ je otázka, kterou si od nepaměti klade každý jen trochu uvědomělý člověk. A Dan Millman ji nyní definuje zcela novými způsoby. V rámci svého evropského turné Návrat pokojného bojovníka přináší přelomové myšlenky, které prý „odhalí nové chápání reality, vedoucí k poznání klíčových změn ve vašem životě“. Jestli na pražskou Nejodvážnější konferenci podzimu dorazí také Ivanka Trumpová, jsme se každopádně od jejích organizátorů nedozvěděli.

foto: shutterstock, zdroj: Huffington Post

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...