fbpx

Platforma Boystown měla více než 400 tisíc předplatitelů z celého světa. Německá policie po dlouhém vyšetřování tento projekt, který je považován za jednu z největších webových stránek zobrazujících sexuální zneužívání dětí na světě, konečně uzavřela

Zveřejněno: 7. 5. 2021

Online služba Boystown se stovkami tisíc uživatelů byla aktivní téměř dva roky. Přístupná byla pouze přes darknet, byla tedy součástí „šedého internetu“, pro který je zapotřebí speciální software. Podle německých vyšetřovatelů byla stránka používána k výměně a sdílení fotek a filmů, kde hlavní roli hráli chlapci.

Zatčeni byli čtyři němečtí muži včetně správců webu a policie také provedla razii v sedmi nemovitostech propojených s webem v Severním Porýní-Vestfálsku, Bavorsku a Hamburku. Kromě vizuálního obsahu, který podle policie obsahoval „nejextrémnější sexuální zneužívání malých dětí“, existovaly také dvě chatovací místnosti, na kterých uživatelé mohli komunikovat.

Německá partička

Zatčenými muži, kteří byli od poloviny dubna drženi v policejní vazbě ve Frankfurtu, jsou 40letý muž z Paderbornu, 49letý Mnichovan a 54letý Němec žijící v Paraguayi. Předpokládá se, že se tito muži podíleli na administrativních a technických aspektech provozu webu, stejně jako na založení a údržbě serveru. A samozřejmě se zabývali i výběrem předplatného. Údajně nabízeli uživatelům platformy rozsáhlé rady, jak se vyhnout policejnímu sledování při surfování na Boystownu. Čtvrtý zatčený, 64letý muž z Hamburku, je považován za jednoho z nejaktivnějších členů webu, zveřejnil více než 3 500 příspěvků.

Policie vyslala jasný signál těm, kteří se zabývají obrázky ukazujícími zneužívání dětí.

Muž žijící v Paraguayi, který byl zadržen poté, co na něj německá policie vydala mezinárodní zatykač, nyní čelí vydání do Německa. Zatčení následovalo po vyšetřování zahájeném německými orgány v rámci pracovní skupiny koordinované Europolem, do níž byli zapojeni také vyšetřovatelé v Nizozemsku, Švédsku, Austrálii, USA a Kanadě.

Eva Kühne-Hörmannová, ministryně spravedlnosti v Hesensku, kde jsou tři z mužů ve vazbě, označila policejní práci za „fantastický příběh úspěšného vyšetřování v boji proti sexuálnímu násilí na dětech“. Řekla, že policie vyslala jasný signál těm, kteří se zabývají obrázky ukazujícími zneužívání dětí, že prostor pro lidi, kteří se podílejí na šíření těchto fotografií a videí, neustále ubývá.

Související…

Pornhub nedávno smazal většinu obsahu. Na videích se objevili nezletilí i znásilnění
Jan Handl

foto: Shutterstock, zdroj: The Guardian

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...