fbpx

Občas je dobré odskočit si z rozvojového koronou zasaženého Česka do světa celebrit na Západě. V Anglii například řeší, že se tamní herec odpojil z Twitteru proto, že jeho manželka předstírá španělský přízvuk

Zveřejněno: 8. 3. 2021

Manželka populárního herce Hilaria Baldwinová vyvolala v prosinci nejen na sociálních sítích polemiku poté, co byla obviněna z toho, že předstírá nejen španělský původ, ale také španělský přízvuk. Baldwin kvůli tomu tenkrát "dočasně" odešel z Twitteru. No a nyní si vše zopakoval. Polemiku přitom aktuálně vyvolal sám Baldwin.

Alec Baldwin totiž okomentoval vítězství americké herečky Gillian Andersonové za roli britské premiérky Margaret Thatcherové na Zlatých glóbech a zavtipkoval o jejích fascinujících změnách přízvuku. Připomněl tak několik měsíců starý příběh se změnou přízvuku jeho manželky. Jeho příspěvek přišel poté, co někteří diváci po udílení cen vyjádřili překvapení, že Andersonové přízvuk v roli bývalé britské premiérky byl spíš americký než britský. Přitom Andersonová britský přízvuk používá v seriálu The Crown vysílaném na Netflixu.

Byla to prý ironie

Ve videu na Instagramu Alec Baldwin uvedl, že opouští Twitter, protože někteří jeho uživatelé nerozuměli ironii jeho komentáře o Andersonové. „Samozřejmě nemůžete být na Twitteru ironičtí, ve Spojených státech se už nemůžete pokoušet o ironii, protože Spojené státy jsou teď tak upjaté, vystresované a nepříjemné místo,“ řekl Baldwin a dodal, že byl „velkým fanouškem“ Andersonové a jeho komentář měl ilustrovat, že multikulturní výrazy kohokoli, jakékoli země, jazyka, hudby, jídla, oděvu či umění jsou důležité a věcí toho, kdo je používá.

Hvězda stříbrného plátna uvedla, že plánuje místo Twitteru najít jiný zdroj zpráv, a poděkovala uživatelům Instagramu za podporu.

Na Twitteru je podle Baldwina třetina zajímavých příspěvků, další třetina zdlouhavých, nezajímavých, dětinských nesmyslů a pak poslední třetina nebo možná i větší část je jen o odmítání nenávisti, zloby a nepříjemností. Hvězda stříbrného plátna uvedla, že plánuje místo Twitteru najít jiný zdroj zpráv, a poděkovala uživatelům Instagramu za podporu.

Hilaria byla obyčejná Hilary

Baldwin nemusí být z Twitteru pryč navždy, protože účty mohou být znovu aktivovány do 30 dnů. Celebrity často Twitter dočasně opouštějí, aby se vyhnuly útokům během tematických diskuzí, které se jich osobně týkají. Baldwin deaktivoval svůj účet na Twitteru loni kvůli kontroverzi ohledně jeho manželky. Hilaria Baldwinová, učitelka a cvičitelka jógy, byla minulý rok obviněna z uvádění lidí v omyl kvůli svému původu.

Někteří lidé, kteří ji znali zamlada, tvrdili, že na střední škole se španělským přízvukem nemluvila.

Vyšlo totiž najevo, že se narodila v Bostonu a původně se jmenovala Hillary. Během své kariéry předstírala španělský přízvuk. Někteří lidé, kteří ji znali zamlada, tvrdili, že na střední škole se španělským přízvukem nemluvila.

Ovšem paní Baldwinová se v prosinci bránila a vysvětlila, že vyrostla v dvojjazyčném prostředí a rodina se pohybovala mezi Bostonem a Španělskem. Prohlásila, že její rodina doma v USA často mluvila španělsky, vařila španělská jídla a hostila španělské návštěvy. Dále tvrdila, že její přízvuk se může měnit, protože pravidelně přepíná mezi španělštinou a angličtinou, a dodala, že tyto dva přízvuky míchá, když je nervózní nebo rozrušená. Své děti navíc vychovává dvojjazyčně.

Související…

Trump na Twitteru skončil. Proč až teď, když pravidla porušoval neustále?
Jan Handl

foto: Shutterstock, zdroj: BBC

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...