Brazilská modelka Paola Antonini je výjimečnou inspirací pro miliony fanoušků z celého světa, kteří sledují její sociální sítě. Jen na Instagramu má 2,6 milionu followers. A její krása a neustálý úsměv nejsou jediné důvody, kterými si podmanila svět sociálních sítí. Každý den ukazuje, že i s vážným handicapem je možné žít svůj život naplno a užívat si vše, co nabízí. Brazilská modelka je finalistkou soutěže Global Social Impact v kategorii Social Impact & Change oceňující influencery, kteří svou tvorbou pozitivně mění svět. A dorazí i na pražské finále. Fanoušci se s ní mohou potkat už 27. května na Pre-party Meet & Greet v Hotelu Hilton Prague nebo přímo na finálovém galavečeru 29. května ve Foru Karlín.

Paole se život zásadně změnil během silvestrovské noci roku 2014. Tehdy do ní nabourala opilá řidička a náraz jí rozdrtil nohu. Podstoupila řadu operací, které však nohu nezachránily. Lékaři jí nakonec museli nohu amputovat. Do té doby byla pro mnoho fanoušků symbolem krásy, pozitivity a bohyní s neskutečným osobním kouzlem. Žádaná modelka a hvězda sociálních sítí.

Konec kariéry po nehodě? V žádném případě. Paola dodává sílu a odvahu i ostatním


Není divu, že téměř každý očekával konec její modelingové kariéry. Paola se ale s následky vyrovnala po svém. Otevřeně sdílela svůj příběh na sociálních sítích jen několik dní po nehodě.

Není co skrývat

Rozhodla se, že protézu nebude skrývat a že se nevzdá svých snů ani plnohodnotného života. Bolest proměnila v inspiraci a za to si získala ještě větší podporu fanoušků po celém světě. I s protézou je velice žádanou modelkou a její chuť do života je obdivuhodná.

Paola odhaluje svět handicapovaných ze zcela jiné stránky, než jsme zvyklí. Zbavuje ho mýtů a zažitých představ.

Většina lidí se s podobnou událostí v životě jen těžko vyrovnává. Traumatická zkušenost s amputací zanechává výrazné stopy nejen na těle, ale také na psychice. I proto je Paolina inspirace tak přínosná a populární nejen mezi handicapovanými. Každý den sportuje, pravidelně surfuje, plave, tančí, věnuje se crossfitu a se svým přítelem cestuje křížem krážem po celém světě.

Dá se sportovat i cestovat. A hlavně se není za co stydět


Paola odhaluje svět handicapovaných ze zcela jiné stránky, než jsme zvyklí. Zbavuje ho mýtů a zažitých představ o omezeních života s amputací. Její příběh a přístup jsou jednoduše fascinující a pomáhají měnit společenský pohled a předsudky.

Jak ji podpořit?

Svůj Instagram plní fotkami, na nichž pózuje v plavkách, v sexy outfitech, na cestách, v tělocvičně i na módních přehlídkách. Nyní má Paola Antonini jako jedna z 35 finalistů ankety Global Social Awards namířeno do Prahy na světové finále, kam se na konci května sjede více než 40 inspirativních social tvůrců z 19 zemí světa, každý s výjimečným příběhem, kterým si podmanil social svět.

Související…

Instagram už nahrazuje i vizitky. A dá se na něm celkem dobře seznámit
Jan Handl

Každý může navíc Paolu podpořit svým hlasem na Socialawards.global nebo v aplikaci Global Social Awards (iOSAndroid). Vstupenky na Pre-party Meet & Greet a finálový večer jsou k dostání v síti GoOut.

foto: Instagram, zdroj: Global Social Awards