O roli žen ve společnosti se v současnosti vedou vášnivé diskuze, které však většinou probíhají jen v uzavřených odborných kruzích, nebo naopak v kruzích kolegů či přátel na sociálních sítích, kde však tyto "rozhovory" končí často, řekněme, neodborně. Tuhle praxi chce změnit Festival Ženám, jehož druhý ročník proběhne 30. listopadu v pražském KD Ládví. Akce se bude mimo jiné zabývat otázkami mateřství, skloubení kariéry a rodiny, vědomím vlastní hodnoty i rozvojem jedinečnosti každé ženy.

„Festival je prostorem pro sdílení příběhů a různých pohledů na témata, se kterými se dnešní ženy potýkají. Jeho tématem je také propojování a podpora nejrůznějších ženských aktivit a charitativních projektů, nacházení osobní síly, odvahy, vnitřní krásy a radost ze společného setkání,“ popisuje zakladatelka festivalu Kateřina Krejčí, která prý nápad na založení festivalu dostala jednou večer ve vaně.

Síla sdílení

„Na našem pódiu se setkávají názory, projekty, myšlenky a filosofie žen, které by se za normálních okolností vůbec nepotkaly. Tato interakce pak přináší inspiraci a sílu všem zúčastněným,“ vysvětluje Krejčí s tím, že akce není zdaleka zaměřená jen na úspěšné a všeobecně známé dámy.

Jak propojit běžný život s duchovní realitou, prozradí známá šamanka Karaimi a herečka Kateřina Kaira Hrachovcová se pak s hosty podělí o své zkušenosti s ženskou sílou.

„Jde nám především o sílu příběhu a osobnosti. Každá žena je výjimečná a často právě "normální ženy" přicházejí s velmi inspirativními příběhy, jež ukazují, co všechno v životě zvládly a jaké výzvy zdolaly,“ dodává.

Ženy o ženské síle

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na bohatý hlavní i doprovodný program. Mezi více než 15 hlavními hosty se představí například úspěšná podnikatelka a průvodkyně žen Martina Brandová, která povede přítomné dámy díky workshopu „Mrcha vs. hodná holčička“ na cestu k získávání odvahy, sebevědomí a finanční svobody. Dále vystoupí podnikatelka a personalistka českého původu Rostya Gordon-Smith se svou přednáškou o umění říkat „ne“ a Eva Čejková, zakladatelka projektu Ženysro.cz.

Jak propojit běžný život s duchovní realitou, prozradí známá šamanka Karaimi a herečka Kateřina Kaira Hrachovcová se pak s hosty podělí o své zkušenosti s ženskou sílou, soudržností a podporou. „V jednotě je síla, a proto bychom měly razit heslo "jedna za všechny a všechny za jednu",“ říká Hrachovcová.

Akce, která bude navíc obohacena o workshopy, umělecká díla, živou hudbu i tanec, se řídí heslem, že žena nejlépe nabývá své sebevědomí a sebehodnotu ve společenství jiných žen. „Záměrem festivalu je udělat svět lepším místem pro život. Když bude spokojená žena, bude spokojená její rodina, a tím se stabilizuje i celá společnost,“ uzavírá Kateřina Krejčí.

Související…

Zpočátku to byl jen obchod, dnes je to moje láska, říká o svém podnikání Jana Kubíčková
Klára Kutilová

foto: Shutterstock, zdroj: Festival ženám