Stejně jako o Halloweenu probíhají i poslední dubnovou noc nejrůznější společenské akce, které jsou jemně zahalené temnotou a jejich okolím se line někdy až magická atmosféra. Jestliže se i vy na podobnou událost chystáte, popusťte uzdu své fantazie a proměňte se na jeden večer v čarodějku.

Dříve lidé věřili, že právě v tento čas se na sabat slétají čarodějnice. Na kopcích se proto pálily ohně, které měly obyvatele měst i vesnic chránit před zlými silami. Filipojakubská noc je opředena mnohými tajemstvími a strašidelné převleky k tomuto pohanskému svátku tak nějak patří, nemyslíte? 

Zahraniční youtuberka Ash Clements vzkřísila za pomoci extra světlého make-upu a tmavých očních stínů čarodějku ze Salemu. Místo šatů vsadila na body painting a bílé kontaktní čočky dotáhly celkový dojem k dokonalosti. Líčení je poměrně časově náročnější, ale určitě ho zvládnete i vy (možná jen vynechejte malování oblečení). 

Make-up artistka Ashley Wagner vsadila naopak na jednoduchost a místo tmavé rtěnky zvolila odstín nude. Výsledný look můžete využít i na obyčejnější večírek. Ovšem ve víru Filipojakubské noci a za světla plápolajícího ohně se ukažte alespoň ještě v čarodějném klobouku navrch.  

Čtěte také: 

Jsou čarodějné ohně pozůstatkem našeho magického myšlení?

Obočí na Brežněva? Je to nový trend? 

Učešte se rychle a efektně! Noste messy drdol! 

foto: Shutterstock, zdroj: Youtube