Hrstkovou polévku připravuje doma asi každý z nás. Zkuste klasické ovesné vločky vyměnit za vločky z ječmene a hrách s čočkou za léčivé fazolky adzuki. Vznikne tak hotový elixír pro pleť a zažívání.

Tahle polévka nejenže výborně chutná, ale díky všem ingrediencím do sebe dostaneme velkou dávku vitaminů a tělu prospěšných látek. Dalším bonusem je její poměrně rychlá příprava.

Jeden šálek adzuki fazolí denně dokáže snížit hladinu LDL cholesterolu o 20%, stabilizovat inzulín a krevní cukr, snížit krevní tlak, riziko infarktu a mozkové mrtvice.

Na polévku budeme potřebovat:

1 cibuli
2 mrkve
4 stvoly řapíkatého celeru
2 hrsti uvařených fazolek adzuki
4 lžíce ječných vloček
1 bramboru
kurkumu
papriku
sůl
olej

Postup:

Na oleji osmažíme cibuli, na kolečka pokrájenou mrkev, najemno pokrájený řapíkatý celer a česnek. Když je zelenina zasmažená, přidáme ječné vločky, pokrájenou bramboru, lžičku papriky a kurkumy, sůl a opražíme. Nakonec přidáme vařené fazolky, podlijeme vodou a necháme provařit, než vločky a brambory změknou. Podáváme s žitným kváskovým chlebem.

 

Čtěte také: 

Kadeřávkový salátek se sezamem zasytí i detoxikuje

Zavařujte bez chemie, jde to celý rok

Náhražky masa, které si zamilují i masožravci!

foto: Shutterstock