Sezona medvědího česneku brzy začne. Jedna z nejlepších věcí, která se dá z této zdravé bylinky připravit, je pesto z konopného oleje. V ledničce vydrží bezpečně asi tři dny. Bezkonkurenční je na salát z červené řepy.

Tato zdravá bomba neuvěřitelně skvěle chutná a dostane vás jistě i do gastronomického rauše. Nebojte se ale ničeho, THC složku konopný olej neobsahuje, takže halucinace či úsměv na rtu se dostaví maximálně z přejedení :). Pokud vás konopí láká, přečtěte si o něm více v našem článku. "Dejte si konopí. Srovnáte hormony."

Na lahodné pesto budete potřebovat:

150 ml konopného oleje
1 lžičku jemně strouhaného parmezánu
hrst kešu oříšků
50 g listů medvědího česneku (větší hrstka)
případně méně hutný olej na doředění
sůl

Postup: 

Kešu oříšky umixujeme v mixéru na jemnou mouku. Přidáme olej, parmezán a listy medvědího česneku. Rozmělníme a dosolíme – opatrně, sýr je dost slaný. V případě potřeby naředíme méně hutným olejem. V lednici skladujeme v uzavřené nádobě.

 

 

foto: Shutterstock