fbpx

Investování do zlata či pořízení dárku z cenného kovu ani nemusí být příliš drahé. Na druhou stranu je možné postupně přikupovat, a vytvářet tak stále větší majetek

Zveřejněno: 8. 9. 2021

Přemýšlíte nad originálním dárkem, který potěší, ale zároveň bude představovat hodnotu i v budoucnu? Vsaďte na investiční zlato. A že se vám nechce darovat obyčejný investiční slitek? To ani nemusíte, protože existuje mnoho různých mincí a pečetí s designem vhodným právě pro více slavnostní příležitosti. Z jakých variant můžete vybírat a proč je investiční zlato tou správnou volbou? To se dozvíte v tomto článku.

Zlato jako originální dárek

Že zlato jako dárek musí mít pouze podobu šperku? To rozhodně neplatí pro investiční zlato, kdy je možné vybrat mince jako dárek k svátku či například k výročí svatby. Krásná designová ražba, kdy mince obsahuje jména, nabídne na míru přizpůsobený dárek. Svou hodnotu si následně takové zlato či stříbro uchovává především díky své hmotnosti a vysoké ryzosti.

Dárky pro muže i ženy

Zlaté šperky jsou většinou určeny spíš pro ženy, takže když přichází na řadu dárky pro muže, může se jednat právě o investiční zlato. Taková mince může být dárkem ve chvíli, kdy obdarovaný dokončí vysokoškolský titul.

Když se podíváte na stránky zlate-mince.cz, zjistíte, že máte na výběr opravdu z mnoha různých možností.

Také se může jednat o originální a štědrou pozornost pro obchodního partnera, šikovného zaměstnance a podobně. Možností existuje celá řada a mezi oblíbené kolekce patří mince vyvedené jako znamení zvěrokruhu z investičního stříbra.

Výhody investičního zlata

Když se podíváte na stránky zlate-mince.cz, zjistíte, že máte na výběr opravdu z mnoha různých možností. Investování do zlata či pořízení dárku z cenného kovu ani nemusí být příliš drahé. Na druhou stranu je možné postupně přikupovat, a vytvářet tak stále větší majetek. Hlavní výhodou investičního zlata je především odolnost proti inflaci.

Další obrovskou předností je i osvobození od DPH. Z této investice se tak nestrhává 21 procent DPH, jako tomu je u starožitností, ale například i v případě stříbra.

Související…

Zlato vládne investicím, které umí ochránit před současnou inflací
Komerční článek

foto: Depositphotos, zdroj: Zlaté-mince.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...