zakladatel firmy Moje cukrářství 

Za dva roky co máme otevřeno se mne spousta kamarádů, kolegů i zákazníků ptalo, jak mne vůbec napadlo otevřít cukrářství ? Nejsem totiž původní profesí cukrář, ale číšník. Jsem ale také celoživotní milovník sladkého a dezertům na jídelních lístcích jsem vždy věnoval náležitou péči. Kolegové kuchaři byli z mých nápadů někdy trošku neveselí a častovali mne dovětkem, jestli si náhodou nechci otevřít cukrárnu, aby ode mne byl chvilku pokoj.

Zhruba před třemi roky jsem si začal hrát s myšlenkou otevření nějakého nového provozu. Od začátku jsem věděl, že gastro je hlavně o lidech a že potřebuji špičkovou cukrářku. Štěstí ale stálo při mne. Naše šéfcukrářka Šárka Veselá přijala mou nabídku a stala se duší i mozkem naší výroby. Řemeslo umí opravdu skvěle, vybírá dodavatele i zboží, rozděluje práci, dělá téměř všechny modeláže, vládne rukou pevnou leč spravedlivou a je pekelně rychlá. Sladkosti má ráda a na rozdíl ode mne je stále štíhlá. Jinak je bytostně přesvědčená, že cukrařina je větší dřina než práce v kamenolomu, psychicky srovnatelná s prací na orbitu a plat by si zasloužila jako ředitel Čezu :-). 

Naším cílem bylo a je dělat poctivou cukrařinu z kvalitních surovin, tradičním způsobem a to za ceny dostupné. Je v nich poctivé máslo, šlehačka, belgická čokoláda, holandské kakao, vanilka z Madagaskaru stejně jako třeba levandule či meruňky z mé zahrady. Těší nás, že si k nám na dort, zmrzlinu či chlebíček zajde student či babička stejně jako úspěšný obchodník ve značkovém obleku.Vyrábíme i řadu dezertů které jsou dělané z bezlepkové kukuřičné mouky nebo neobsahují mouku vůbec. Naše zmrzliny jsou rovněž bez obsahu lepku a všechny naše sorbety jsou vhodné i pro vegetariány či vegany.

Nás naše řemeslo baví a věříme, že bude bavit i vás tak přijďte ochutnat