František Lomský
Články autora:
27. 9. 2017
Gourmet
Jak využít kokosový sirup? Koktejly, které osladí život i bez cukru
Osvěžující drink, vynikající palačinky a netradiční marináda pro pokrmy na gril. Kokosový sirup má v teplé i studené kuchyni nespočet využití. Kromě...
20. 9. 2017
Zdravá strava
Cukru navzdory: Život vám osladí i kokosový sirup
Nedáte ani ránu bez kokosového oleje, který roztíráte nejen po pánvi přichystané na smažení palačinek, ale i po své pokožce, která je díky němu...
13. 9. 2017
Zdravá strava
Snídani nevynechávejte. Přes den budete výkonnější a šťastnější
V brzkém vstávání si zrovna nelibujete a po probuzení jedete ještě pár chvil na autopilota. Pak jste asi rádi, když si pravou botu neobujete na...
9. 9. 2017
Děti
Jak děti motivovat, aby snídaly? Nepříjemnou povinnost změňte v každodenní dobrodružství
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a měla by tvořit až čtvrtinu denního přísunu energie. V mnoha domácnostech je ale ráno synonymem pro shon,...
30. 8. 2017
Zdravá strava
Lucuma je zlato Inků, známe 5 důvodů, proč ji užívat
Zlato Inků. Tak se právem přezdívá na první pohled nepříliš výraznému, ale o to výživnějšímu jihoamerickému ovoci se skvělou chutí. Proč do...
23. 8. 2017
Zdraví
Přírodní viagra z And: proti neplodnosti i stresu
Podle legendy, která nemusí být daleko od pravdy, jedli bojovníci jihoamerického kmene Inků kořen rostliny maca před tím, než šli do boje, aby jim...
9. 8. 2017
Gourmet
Máte chuť na osvěžující afrodisiakum? Vyrobte si horchatu
Ti z vás, kteří mívají občas cestu na Pyrenejský poloostrov, a zejména do jeho jihovýchodní oblasti Katalánska a Valencie, se pravděpodobně setkali...
2. 8. 2017
Gourmet
Vedro? Co takhle zázračný španělský nápoj z tygřího ořechu?
Prázdniny jsou v polovině a mnoho z nás ještě míří k moři nachytat bronz, užít si pláží, zasportovat si na čerstvém vzduchu a také, no samozřejmě,...
Načíst další články