Dalo by se říci, že Martin Škoda je ve svých třiadvaceti letech opravdovým mistrem svého řemesla. Ostatně, jak jinak by přišel k několika mezinárodním oceněním z gastronomické oblasti? Mladý kuchař se v pořadu Jana Mühlfeita rozpovídal o svých začátcích, svých vzorech i práci v televizi. 

Své první jídlo uvařil Martin v osmi letech. A rozhodně se nejednalo o typický pokrm. Šlo o lentilkový dort s piškotama a pudinkem. Ve svých sedmnácti napsal knihu “Škoda nevařit - Kuchařka plná hudby”, která se stala třetím nejlepším debutem ve světě. Druhá kniha s názvem “Škoda nevařit - Kuchařka plná akce” vyšla v roce 2016. 

“Velký vliv na mě měla rodina. Ať už to byl vztah k hudbě, oblékání nebo kultuře,” říka Soběslavský rodák Martin Škoda.

Nyní se se sympatickým kuchařem můžete každé pondělí potkávat na obrazovkách TV Prima. Kromě pořadu v televizi vede ještě vlastní kurzy a podporuje kampaně za zlepšení stravování. Zkrátka o jeho gastronomických schopnostech opravdu nemůže být pochyb. Jaké jsou jeho nejsilnější osobnostní stránky koneckonců odhalil i talentový test Jana Mühlfeita.

Můžete se o nich přesvědčit v našem videu. V rozhovoru se dále dozvíte, kdo Martina Škodu v mládí nejvíce inspiroval, jaké jsou jeho sny do budoucna a prozradil i to, co chybí českým kuchařům. 

foto: Alex Tran