Je to jen pár dní, co Josef Vojtek obdržel cenu Thálie v kategorii Muzikál, a už se mu rýsuje další role. Bude to Al Capone. Dočkáme se toho, že uvidíme frontmana Kabátů s pleší a bradkou? 

Scénárista a režisér muzikálu Zdeněk Zelenka dokonce psal roli Mefista Vojtkovi přímo na tělo. Dialogy tvořil tak, aby se mu dobře říkaly, představoval si jeho hlas, jak je interpretuje. A zpěvák do nich skutečně vklouzl jako do vlastních bot. A díky této dokonalé souhře autora a zpěváka se chystá Zelenka napsat další roli rockerovi přímo na míru. Měl by to být Al Capone, kvůli němuž Pepa přislíbil oholit si bradku a být plešatý. K našemu zklamání si to ale potom rozmyslel. Prý na své kadeře nedá dopustit.

Příběh o největším mafiánovi minulého století a o starostovi Chicaga Antonínu Čermákovi, který Al Caponeho nakonec dostane za mříže, bude opět pod taktovkou Zdeňka Zelenky. Zatím jen víme, že jej opět uvede divadlo Hybernia. O datu se ale zatím jedná. 

Prvním gratulantem byla manželka Jovanka Vojtková, která ho na ceremoniál doprovodila.

Vojtek působí jako muzikálová hvězda již řadu let. Účinkoval například v Krysařovi, Hamletovi, Třech mušketýrech. Mezi jeho nejvýznamnější role patří Baron Prášil, Casanova a rozhodně Mefisto, jenž mu jako jediný vynesl nominaci, kterou také proměnil. Role ďábelsky náročná mu konečně přinesla štěstí a zpěvák se dočkal kýženého ocenění. Rozhodně zde ukázal, že je jedním z nejlepších a vysoce osobitých muzikálových herců a texty dialogů perfektně zvládá intonačně.

Na předávání cen Thálie přiznal s humorem: „Strašně si ocenění vážím, mj. proto, že bych se sem, do Národního divadla, s kapelou asi nikdy nedostal.“ Ke své roli pak dodal: „Mefisto je samo o sobě velmi zvláštní představení tím, že vidina dlouhého života nebo nesmrtelnosti se objeví v myšlence každého člověka. I to je jeden z důvodů, proč je divákům muzikál obsahově blízký.“

Zajímavostí bylo, že každý oceněný dostal cenu v jiné barvě. Josef Vojtek obdržel červenou a hned na pódiu vyhlásil, že by ji rád vyměnil za zelenou, která se mu více hodí do interiéru. Velice ochotně se přihlásila Veronika Lazorčáková, vítězka v kategorii činoherečka do 33 let, a s Pepou si ceny vyměnili. 

 

Čtěte také: 

První český zero waste: Důkaz, že je možné žít „bez odpadu“

Bičování i rudá vejce: Znáte nejšílenější velikonoční zvyky? 

Velikonoce patří k nejtragičtější události na silnicích. Co riskujeme během jedné jízdy autem?  

Na co má talent Veronika Kašáková? Sledujte pořad Jana Mühlfeita. 

foto: Orca Ag. , zdroj: Muzikál Mefisto