Čtyři dny, více než 140 řečníků, 40 workshopů, na 50 grafických prezentací zaměřených na témata od transpersonální psychologie, vnitřní ekologie, psychedelika, šamanismus, až po mystiku, spiritualitu, umění a mnohé další. Mezinárodní transpersonální konference 2017, která se uskuteční od 28. září do 1. října v Top Hotelu Praha, provede radikální revizi reality a paradigmatu, ve kterém žijeme. Buďte u toho.

Kdo na konferenci vystoupí a o čem se bude mluvit? O ničem menším než o naší existenci. Podle zakladatele systémové filosofie a teorie obecné evoluce Ervina Lászla „je jediným způsobem, jak lidstvo může přežít, změna způsobu, jakým přemýšlíme o sobě i o okolním světě“. Cílem workshopů je tedy především poskytnout prostor ke změně způsobu myšlení.

Kromě Ervina Lászla na konferenci vystoupí například spoluzakladatel transpersonální psychologie, techniky holotropního dýchání, americký výzkumník psychedelických látek s českými kořeny Stan Grof, dále Raymond Moody, autor bestselleru Život po životě, díla, které zásadně změnilo pohled společnosti na paradigma smrti a umírání.

Legalizace i umění

Mezi další vystupující na konferenci patří Amit Goswami, kvantový fyzik a aktivista, který na základě zákonů kvantové fyziky dokázal, že „nejsme jen materiální bytosti“, zajít můžete i na přednášku průkopníka v oblasti psychedelického výzkumu Charlese Groba, za budoucí legalizaci MDMA, tedy extáze, bojuje Rick Doblinzakladatel a ředitel Multidisciplinární asociace psychedelických studií. Dalším vystupujícím bude Alex Grey, světově proslulý umělec, který se  rovněž inspiroval použitím různých psychedelik.

Zaměříme se ale i na duchovno a magii. Benediktinský bratr David Steind-Rast učí o vděčnosti a jak být šťastný, Dean Radin je zase považován za jednoho z nejbláznivějších vědců, jeho výzkum se zabývá mimo jiné zákonitostmi magie, synchronicitou a zákoutími lidského vědomí.

Výročí transpersonální psychologie

Záměrem ITC Prague 2017 s podtitulem „V pozadí materialismu – směrem k celistvosti“ je pokračování v tradici celosvětových transpersonálních setkání. Konference je spojená s oslavou 50. výročí existence transpersonální psychologie. Pod záštitou a za přítomnosti Stanislava Grofa by tak měl být zhodnocen pokrok, který jsme učinili v oblasti psychologie, spirituality, psychedelie a vědomí.

Dostatečný prostor bude věnován i otázkám, jak může lidstvo využít vědeckých dat a hodnotných zjištění z těchto oblastí, abychom zlepšili a udrželi kvalitu života na Zemi. Více informací o akci, která začíná 28. září, najdete na webu a na Facebooku.

foto: ITC Prague, zdroj: ITC Prague