Myslím si, že nejsou muži, kteří by chtěli z principu a záměrně ubližovat. Spíše si myslím, že je k tomu něco donutí. Nějaké okolnosti a vývoj vztahu. Samozřejmě jsou mezi nimi i výjimky, ale ty jsou bezesporu i mezi ženami. Mám jen pocit, že muži se se svými trápeními a starostmi ohledně vztahu tak často a tak rádi nesvěřují jako ženy.

Možná si to nemyslíte, ale i muži mají city a chtějí být chváleni. Jen si o to neumí říct.

Jsou v tom emoce

Muži dávají najevo své city a emoce daleko méně než ženy. Neradi se hádají, něco rozebírají, v něčem se šťourají. Ovšem to, že s vámi partner nerozebírá dopodrobna každou nastalou situaci a neustále po vás nechce, abyste ho ujišťovala, že ho milujete, neznamená, že nemá city. Má. A má city stejné, jako máte vy. Stejně tak jako vy chcete, aby vás partner chápal, vážil si vás a cenil si vaší snahy, ať už děláte cokoli, chce to i on. Muži si jen o takovou pochvalu a „poplácání po zádech“ nechtějí říkat, připadá jim to nemužné. A možná právě z tohoto důvodu jsou jejich emoční potřeby velice často přehlíženy.

Sex s milenkou mají muži většinou až po měsíční známosti.

Muži mají také city. Vážně.  

Velká část žen si opravdu myslí, že muži žádné emoce nemají, když je nedávají najevo. Přitom z výzkumů vyplývá, že 48 % mužů bylo nevěrných své partnerce právě z emocionálních důvodů. Tedy proto, že jim ve vztahu chybělo porozumění, pochopení a ocenění jejich snažení. Není to tedy ten prostý pud a sex, co muže žene do náruče jiné ženy. Výzkumy také ukazují, že se celých 66 % mužů cítí při podvádění provinile. Což dokazuje, že i muži mají city. Dokonce 68 % mužů, kteří byli svým partnerkám nevěrní, si nikdy nepředstavovalo, že by někdy nevěrnými byli, a téměř všichni si přáli, aby k nevěře vůbec nedošlo.

V čem je ona lepší než já?

Kolikrát jste si řekla: „V čem je lepší než já? Co mu dá, co já nemám nebo nedám?“ V mnoha případech to může být právě to porozumění. Vždyť jen 6 % mužů, kteří podvedli své partnerky, mělo se svou milenkou sex ten samý den, co ji potkalo.

Jaké mínusy a plusy má mužova milenka a manželka?

Co z toho tedy vyplývá?

Ve skutečnosti se se svou milenkou zná 73 % mužů déle jak měsíc, než s ní má první sex. Znamená to tedy, že i vy máte dostatečně dlouhou dobu na vypozorování prvních varovných příznaků, že se k nevěře schyluje. A tedy i dost času na to, něco proti ní podniknout. A jaké to jsou? Dočtete se v druhém dílu tohoto seriálu.

Související…

Jak překonat partnerskou krizi – 5.díl: Stojí váš vztah za záchranu?
Stáňa Krajíčková

foto: Shutterstock, zdroj: Šťastné a sebevědomé ženy