Karob je prášek z plodů rohovníku obecného, kterým se také říká svatojánský chléb. Má podobnou strukturu jako kakao a prakticky ve všem ho dovede plně zastoupit. Je velmi specifický, ale určitě vaše chutě dovede poškádlit. A když si nedokáže získat váš apetit, tak alespoň myslete na jeho léčebné benefity. 

Karobový prášek v kombinaci s domácím mandlovým mlékem vytváří dokonalý teplý nápoj, který vás zahřeje na těle i na duchu. Vyzkoušejte ho a třeba se z něj stane vaše letošní podzimní nezbytnost.

Vyzkoušejte karob - zdravější alternativu kakaa.

Na 2 porce budete potřebovat:

100 g loupaných mandlí
500 ml vody
1 lžíci javorového sirupu
1 bio banán
2 lžičky světlého karobového prášku
1 lžičku másla z nepražených loupaných mandlí

Postup:

Nejprve si připravte mandlové mléko – oloupané mandle vložte do výkonného mixéru a rozmixujte v 500 ml vody. Směs pak přeceďte přes plátýnko nebo jemný cedník, drť si můžete schovat třeba na přípravu těsta na sušenky. Mléko ohřejte, rozmixujte v něm 1 banán, přidejte lžíci javorového sirupu, karobový prášek a lžičku másla z nepražených loupaných mandlí. Dochuťte skořicí. A pak už je teplé podávejte.

foto: Shutterstock