O Thajcích se ví, že jsou zdraví a kila navíc byste na nich jen těžko hledali. Mnozí se domnívají, že je to proto, že používají chilli a vyhýbají se bílým jedům. Ať už ale souhlasíte nebo ne, tato polévka je zatraceně dobrá a vyšvihne vás mezi kulinářskou elitu. 

Kokosové mléko a výrazné koření svojí vůní dovedou evokovat thajskou náladu i v těch, kteří v Thajsku nikdy nebyli. Je to opravdu mocná kombinace, kterou určitě oceníte hlavně s pumpujícím podzimem. Tak to pořádně natrénujte, ať se máte v sychravých dnech čím zahřát!

Na tuto polévku budete potřebovat:

¼ litru zeleninového vývaru

¼ litru kokosového mléka

150 g loupaných krevet

1 cibuli

1 mrkev

1 ks červené chilli papričky

1/2 limetky

3 stroužky česneku

Pár lístků čerstvého koriandru

Špetku sušeného chilli

Šťávu z 5cm kousku zázvoru.

Slunečnicový olej

Špetku soli

Tenké rýžové nudle

Postup: 

V hrnci rozehřejeme olej a podusíme cibulku, mrkev a omytou, semínek zbavenou chilli papričku. Přidáme prolisovaný česnek, krevety a ještě chvíli podusíme. Zalijeme vývarem a necháme několik minut provařit. Když jsou krevety i zelenina měkké, vložíme do ještě vroucí vody rýžové nudle a vypneme plamen. Vlijeme kokosové mléko, šťávu z půlky limetky, okořeníme špetkou chilli a nakonec dochutíme šťávou ze zázvoru. Necháme odstát, dokud nudle nezměknou. Dozdobíme lístky koriandru.

 

foto: Shutterstock