Superpotraviny jsou v souvislosti se zdravou výživou poměrně hojně skloňovaným tématem. Víme, že mají vysoký obsah vitamínů, minerálů a živin, jsou přirozenými antioxidanty a podporují imunitní systém. Víte ale, které z nich vás navíc dovedou ke (g)astronomickému orgasmu?

Za afrodiziaka je dnes považováno ledacos, ovšem víte, jak zelpšit svůj sexuální život a přitom zůstat zdraví? Záhoďte španělské mušky a dejte si celer! 

Chřest jako zdroj zdraví, vitality i ženské promiskuity

V sanskrtu se nazývá šatavari, což v překladu znamená „ta, která má mnoho manželů.“ Chřest u žen zvyšuje plodnost, sexuální vitalitu a prohlubuje sexuální vnímavost. U mužů posiluje produkci pohlavních tekutin, zlepšuje sexuální potenci a upravuje předčasnou ejakulaci a oslabenou sexuální touhu. Takže, pánové, čím víc chřestu, tím líp. Ale u svých partnerek mějte jeho konzumaci raději pod kontrolou.

Chřest zvyšuje sexualitu u mužů i žen.

Avokádo jako přírodní symbol pohlavních orgánů

Zvyšuje hladinu testosteronu u mužů a kvalitu spermatu. Staří Aztékové nazývali avokádový strom „ahuacatl,“ což ve volném překladu znamená strom varlat. Plody rostou vždy v páru, jistá podobnost by zde tedy byla. Snad aby to ženám nebylo líto, avokádo se svým tvarem podobá také děloze. Možná kvůli této podobnosti ho katoličtí kněží v Mexiku v 16. století zakázali svým věřícím konzumovat. My máme to štěstí, že ho můžeme pojídat dle libosti.

S čokoládou v pozoru až do konce

Původcem pocitů radosti, úlevy i vzrušení při konzumaci čokolády je kakao. To obsahuje látku fenyl etylamin, který podporuje produkci dopaminu v mozku, navozuje uvolnění a zbavuje zábran. Pomáhá uvolňovat hormon serotonin, který podporuje dobrou náladu, pocity štěstí i sexuální touhu. Zároveň podporuje koncentraci. Čokoláda je prospěšná také k fungování krevního oběhu a pomáhá mužům k erekci až do vysokého věku. Skvěle chutná v kombinaci s jahodami.

Čokoláda pomáhá uvolňovat serotonin - tzv. hormon štěstí.

GOJI, životabudič z Číny

Kustovnice čínská – někdy nazývaná „goji“ – je doplněk stravy, který je mimo jiné proslulý svými antioxidačními účinky. V Číně je symbolem mužské síly a vytrvalosti. Při dlouhodobé a pravidelné konzumaci se podílí na zvýšení sexuální energie a touhy, podporuje imunitu, má enormní antioxidační účinky a je největším přírodním zdrojem beta karotenu.

Medové potěšení

Staří Germáni využívali med k výrobě medoviny. Ta byla tradičním nápojem novomanželů po svatbě a její konzumace měla vést k povzbuzení vášně. Přemýšleli jste někdy o tom, proč se v angličtině líbánkám říká „honeymoon?“ Vysvětlení je nasnadě. Med, stejně jako čokoláda, je ve svém tekutém stavu ideální k nejrůznějším postelovým hrátkám nejen pro novomanžele.

Granátové jablko pro explozi rozkoše

Tento plod je jednou z nutričně nejbohatších potravin na světě. Obsahuje velké množství vitamínu C, antioxidanty a větší množství zinku, který je pro mužskou „akceschopnost“ stěžejní. Jablko je také pradávným symbolem hříchu, proto k postelovým hrátkám přímo vybízí.


Granátové jablko obsahuje vitamín C, antioxidanty a zinek.

Vlašský ořech alias Jupiterův žalud

Vlašské ořechy mají v jídelníčku své místo už přes 8 000 let a již starým Římanům byly známy jejich afrodiziakální účinky – odtud název Jupiterův žalud. Působí blahodárně na kůži, nehty, vlasy, podporují chuť k jídlu. Obsahují hodně zinku, vitaminu E a argininu, který působí na pružnost tepen, a tím podporuje potenci. Navíc mají pozitivní vliv i na mozkovou aktivitu. Při pravidelné konzumaci se prý nemusíte obávat nejen sexuálního, ale ani intelektuálního selhání.

Rozkoš začíná u kořene celeru

Kořen celeru zvyšuje potenci, nať sexuální touhu. Takže je to jasné. On dostane k večeři kořen, ona nať a vzrušující jízda může začít! Celer prokrvuje pohlavní orgány bez rozdílu pohlaví, nicméně obecně má silnější účinky na celkovou sexuální vitalitu mužů. Nezaručí vám okamžitý účinek, proto ho využívejte v kuchyni tak často, jak to jen jde. Nechte se inspirovat madame de Pompadour. Ta ho vařila králi Ludvíku XV. a z historie jistě víte, kam až to dotáhla.

 

foto: Shutterstock, zdroj: Beztíže