Dokážete poznat, co vašim dětem energii dává a co jim ji naopak bere? Víte, jaké jsou jejich silné a slabé stránky? Nejen důvody, proč to zjistit, prozradila lektorka Kateřina Novotná, která se s globálním stratégem a koučem Janem Mühlfeitem podílela na tvorbě Odemykání dětského potenciálu.

„Dětem se věnuji snad už od svých deseti let,“ říká Kateřina Novotná, kterou zájem o dětskou duši neopustil, a proto se rozhodla věnovat mu i svou kariéru. V současnosti pracuje jako lektorka rozpoznání a dalšího rozvoje talentů našich ratolestí.

Kateřina Novotná a Jan Mühlfeit

A jaký je podle Kateřiny správný přístup k dětem? „Absolutně volná výchova není právě nejšťastnější model. Podle mě je ideální cestou, když rodič dokáže stanovit dítěti určité hranice, ale zároveň zůstane jeho „parťákem“ a dokáže naslouchat. A my se právě snažíme rodičům pomoci tu cestu najít a netlačit tam, kde není tolik třeba,“ vysvětluje Katka.

Ve videu se dále dozvíte více o vzniku Odemykání dětského potenciálu a způsobu, jak odhalit talenty u velmi malých dětí.

 

foto: Alex Tran