Alternativní formy vzdělávání poskytují dětem možnost lépe vstřebat důležité informace a učení se rázem stane zábavnějším. Ostatně své o tom věděl už zakladatel moderní pedagogiky Jan Ámos Komenský. Ne nadarmo se mu přezdívalo Učitel národů. A jaký mají na jiné způsoby výuky názor globální stratég a kouč Jan Mühlfeit a lektorka Kateřina Novotná? 

I to byla jedna z otázek, která vás diváky nejvíce zajímala. V našem pořadu jsme proto rozebírali nejen školy, jako je Waldorfská či Montessori, ale podívali jsme se na kloub i Hejného metodě. Jak je možné, že si matematiku, pro mnohé tolik obtížný předmět, mohou děti vysvětlit samy mezi sebou a pochopit ji? 

Zajímá vás sebepoznání trochu víc? Přihlaste se na nový kurz Jana Mühlfeita a Kateřiny Novotné s názvem “Rodič jako pozitivní kouč”.

Jan Mühlfeit nám umožnil nahlédnout do svého dětství a prozradil okamžik, který ho ovlivnil na celý život. „Když mi bylo dvanáct let, řekl mi předseda tenisového klubu, že jsem strašně tlustý a měl bych se věnovat spíše sumu. Měl jsem dvě možnosti. Buď dělat sumo, nebo se přestat přejídat a začít trénovat. Během jednoho roku jsem to dotáhl na nejlepšího hráče onoho tenisového klubu,“ vzpomíná Jan Mühlfeit. O své zážitky z mládí se podělila i Kateřina Novotná. Poslechnout si je můžete v našem videu. 

Spousta rodičů se chtěla dozvědět i to, jak mohou svým dětem pomoci se sebepoznáním. A pokud v tomto díle nezazněla odpověď právě na Vaši konkrétní otázku, neváhejte a zeptejte se na redakce@flowee.cz.