Když v roce 2006 srazilo Michaelu Mikulenkovou auto, její šance na přežití byla jedna ku milionu. Poté, co se po třech týdnech, kdy už nikdo nedoufal, probrala z kómatu, připravili ji na nejhorší – že nebude chodit. Míša se ale 100% uzdravila. Tvrdí, že nedostala druhou šanci zadarmo, a proto se rozhodla svůj život proměnit v jednu pomoc za druhou.

V rámci maturitního projektu uspořádala benefiční akci Životní příběhy známých i neznámých, na kterou pozvala lidi s handicapem, aby se podělili o své nelehké osudy. Mezi aktéry akce byli například spisovatel Michal Viewegh či sportovec Martin Zach. Úspěch benefice byl veliký, a tak Míša uspořádala druhý ročník.

Trvalo tři týdny, než se probudila z kómatu.

Výtěžek z obou akcí putoval na dobročinné účely. Na tomto projektu pracuje již třetím rokem ve svém volném čase a bez nároku na honorář. Míša o této problematice hovořila i na Základní škole v Luhačovicích a chce v těchto aktivitách pokračovat.

Za svoje skutky byla dvaadvacetiletá slečna z Brna nominována na Laskavce. Tuto cenu Nadace Karla Janečka má už od dubna doma.

foto: Nadace Karla Janečka, zdroj: Nadace Karla Janečka