Ovesné koláčky jsou skvělá, rychlá snídaně nebo oblíbená svačinka pro děti do školy. Banán je příjemně dosladí a pistácie laškovně křupou mezi zuby. Ideální kombinace, vyzkoušejte a uvidíte.

Po upečení je nechte dokonale vychladnout, zabalte je pečlivě do vzduchotěsné nádoby a uložte na chladném místě – poslouží pak jako krabička poslední záchrany, když vás bude honit mlsná.

Tahle svačina je nejen dobrá, ale také velmi chutná.

Na koláčky budete potřebovat:

1 hrnek ovesných vloček
0,5 hrnku špaldové mouky
0,5 hrnku ovesné mouky
½ hrnku cukru muscovado
2 menší banány
120 g másla
5 lžic posekaných loupaných nesolených pistácii
1 lžičku jedlé sody

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Vločky, obě mouky, cukr a sodu pečlivě rozmíchejte v míse. Přidejte posekané pistácie, rozmačkaný banán a zalijte rozpuštěným máslem. Směs důkladně propracujte – měla by dobře držet pohromadě. Pokud ne, přidejte ještě trochu banánu – ten těsto slepí. Plech vyložte pečicím papírem a pokládejte na něj lžičkou vytvarované hrudky těsta. Počítejte s tím, že se směs při pečení trochu rozteče. Pečte přibližně 10 minut, než koláčky zezlátnou.

foto: Shutterstock