Také si rádi zajdete do restaurace? Nepochybně budete souhlasit, že jedním z nejvíce frustrujících momentů je, když vám číšník přinese něco, co jste si vůbec neobjednali. Přijměte naše pozvání do jedné japonské restaurace, kde byla tato situace k vidění poměrně často a hosté přesto odcházeli zcela spokojení.

V Tokyu, ve čtvrti Toyosu se nachází podnik, který se rozhodl najmout číšníky trpící demencí. V restauraci „Restaurant of Order Mistakes“ se tak stalo zcela normálním, že vám zaměstnanci přinesli zcela jiné jídlo, než jste si objednali. Pokud však tuto skutečnost znáte dopředu, nejspíš změníte i pohled na ty, kteří trpí touto nemocí. A namísto křiku na „neschopného“ číšníka si rádi vezmete talíř, který vám donesou s úsměvem na tváři.

Blogerka si vyzkoušela restauraci 

Food blogerka Mizuho Kudo se rozhodla tuto zkušenost zažít na vlastní kůži. I když si původně objednala hamburger a namísto toho dostala plněné knedlíčky, z restaurace byla nadšená. Nejen že jídlo bylo velmi chutné, ale i její zaměstnanci působili spokojeným dojmem a vypadalo to, že se také dobře baví.

Místní personál vypadá spokojeně.

Pop-up restaurace nabízejí jedinečnou zkušenost

Ve skutečnosti se jednalo o pop-up restauraci, která byla ve zkušební době od 2. do 4. června 2017. Tato pohostinská zařízení nabízejí nezvyklý gastronomický zážitek. Většinou mají krátké trvání, objeví se, a než se nadějete, zase zmizí. Nyní jeden z iniciátorů pop-up restaurace  Maggie´s Tokyo (jedná se o japonskou verzi Maggie´s Centres ve Velké Británii), plánuje na září další pop-up akci. Ta by měla připomenout světový den Alzheimerovy choroby, který připadá na 21. září.

Co jsou pop-up restaurace a kde je naleznete

Tyto restaurace nabízejí především originální gastronomickou zkušenost. Většinou se objeví jen na den a zase zmizí. Od klasických podniků se liší tím, že prakticky netušíte, co očekávat. Mají neomezené možnosti, ať už se týkají prostředí, atmosféry či menu. Součástí tohoto konceptu je i jistá exkluzivita.

V zahraničí se s pop-up restauracemi můžete setkat poměrně často, tento neotřelý nápad se však uchytil i v Česku. Za originálním zážitkem můžete vyrazit například do Prahy nebo Karlových Varů, postupně se však přidávají i další česká města.

Staňte se na den kuchařem

Milník v historii pop-up restaurací představil rok 2011. V hlavním městě Finska proběhl první Restaurant Day. Během této události si mohli kuchařští nadšenci otevřít svůj vlastní podnik na jeden den. Od té doby se koná čtyřikrát do roka a účastní se ho lidé po celém světě. Pokud máte zájem vyzkoušet si na den práci kuchaře a předvést své kulinářské umění, můžete se zaregistrovat na Restaurant day.

foto: Mizuho Kudo, Yahoo news, zdroj: Bored panda