Vždy se hodí mít pita chléb doma v zásobě – určitě vám nejednou vytrhne trn z paty, když vás bude honit mlsná, ale nebudete mít moc času motat se u sporáku. Prostě ideální pomocník!

Asi neexistuje nic, čím by se pita chléb nedal naplnit. Zelenina, sýry, dobrá šunka nebo olivy – to všechno tomuhle rafinovanému pečivu moc sluší. Česnekový dip tomu všemu dodá šmrnc a v bříšku tak budete mít jako v pokojíčku. 

Pita chléb slouží tradičně k namáčení do různách dipů, ale proč ho jednou nezkusit naplnit?

 

Skvělá náplň pita chlebu: 

4 ks pita chleba

100 g ementálu

100 g kvalitní krůtí šunky

Asi 20 pokrájených oliv

Červená cibule

Listový salát

Rajčata

Salátová okurka

 

 

 

 

Na česnekový dip budete potřebovat:

150 g zakysané smetany

1 šalotka

2 stroužky česneku

Lžička sterilovaného kopru

Pepř

Sůl

Postup: 

Pita chléb přepůlíme na půlku a každou z nich naplníme šunkou, sýrem a zeleninou. Zeleninu pokrájíme na kousky, které se budou dobře kousat, ale zároveň nebudou z chleba vypadávat ven. Ingredience na dip rozmícháme v mističce a necháme chvíli uležet. Zakápneme jím naplněné pita kapsy a podáváme. 

 

foto: Shutterstock