Zeleninový i ovocný salát je v létě ideální na oběd, svačinu i večeři, ať už samostatně, nebo jako lehká příloha k masu. Přinášíme vám tip na netradiční recept, mezi jehož hlavní ingredience patří fazole, avokádo a chilli. Věděli jste, že pálivé papričky pomáhají nastartovat metabolismus a urychlují spalování kalorií? A to se přece v plavkové sezóně vždycky hodí!  

Mexická kuchyně má dlouhou tradici, je neskutečně barevná a příjemně pikantní. Avokádo a fazole jsou její nemyslitelnou součástí. Tento salát snoubí tradiční mexické suroviny, a tak přivede trochu exotiky i k vám domů.

Zálivku okořeňte podle vaší chuti. Pokud vám nevadí pálivé pokrmy, klidně přidejte i čerstvé chilli papričky.

Na salát budeme potřebovat:

1 hlávka listového salátu
10 cherry rajčat
6 lžic sterilované kukuřice
3 lžíce červených sterilovaných fazolí
1 červená cibule
1 avokádo
1 červená paprika

 

Na pikantní zálivku budeme potřebovat:

3 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
Šťáva z limetky
Špetka chilli koření
Sůl
Pepř

Postup:

Listový salát nakrájíme, přidáme na jemno pokrájenou papriku, přepůlená cherry rajčata, kousky avokáda a jemně nasekanou červenou cibuli. Přidáme sterilované fazole a kukuřici. Suroviny na zálivku pečlivě smícháme, vlijeme do salátu, promícháme a necháme chvilinku uležet. Salátem můžeme naplnit tortilové placky nebo podávat s oblíbeným pečivem.

foto: Shutterstock