Páteční úplněk není zajímavý jen tím, že se trefil do Velkého pátku. Týká se především osobní svobody v různých typech vztahů. Možná zjistíte, že někteří lidé vás příliš vysilují, což se především mohlo týkat posledních dnů, které nemusely být pro mnohé lidí jednoduché. Velký pátek navíc může být novou etapou pro mnoho lidí. Nemusíte druhé opouštět, protože pravá svoboda spíš závisí na vnitřním pocitu než na změně prostředí. Někdy je to propojené, ale není to vždy nutné.

Úplněk proběhne přesně ve 13 hodin a 13 minut, což samo o sobě působí dost symbolicky. Zaměřte se především na pracovní vztahy a udělejte takové změny, které vám budou co nejvíce vyhovovat. Osvoboďte se od všeho, čemu nerozumíte, a rozhodněte se dát průchod vlastní originalitě. Kvalita vašich vztahů ukazuje především to, jak máte rádi sami sebe. Vnímejte druhé jako zrcadla a vězte, že když osvobodíte sami sebe, můžete tak inspirovat a pozitivně ovlivnit i ostatní.

Buďte vždy sami sebou

Nesnažte se druhým dokázat, že za to stojíte. Už to, že existujete, vás zmocňuje k tomu, abyste byli milováni takoví, jací jste. Místo toho, abyste se kvůli druhým neustále měnili, snažte se být nejupřímněji tím, čím jste. Pokud to už dlouho neděláte, možná máte zkreslené představy o tom, jaká katastrofa to může pro vás být.

Uvědomte si své vlastní potřeby a dejte druhým najevo, co si přejete.

Čím víc budete doopravdy sami sebou, tím rychleji odpadnou všechny masky, které jste se na sebe podvědomě naučili brát. Čím lépe poznáte, kým nejste, tím bude jasnější, kým doopravdy jste. Uvědomte si své vlastní potřeby a dejte druhým najevo, co si přejete. Usnadníte jim cestu, protože každý má většinou sám co dělat se sebou.

Najděte podpůrnou skupinu

Buďte jen s lidmi, kteří to s vašimi sny myslí dobře. Opravdoví přátelé nemusí vždy se vším souhlasit, ale měli by být zajedno s vašimi nejtajnějšími sny. Sami podpořte lidi, které nazýváte svými přáteli, a pomozte těm, kterým se život zásadně mění, protože jich v tomto čase není málo.

Mnoho z vás si možná dnes uvědomí, kam patří a co od života chce. To může dost zásadně ovlivnit i vaše vztahy s blízkými, zvláště když si s nimi momentálně tolik nerozumíte. Nebuďte příliš impulsivní, když se střetnete s naprosto odlišnými postoji, a zkuste je vnímat jako protipóly, které se vzájemně doplňují. Vždy, když někde mezi lidmi vznikne rozpor, znamená to, že je tu i možnost uvolnění, které vzniká rozpuštěním protikladů.

Slaďte své poslání s povoláním

Pokud vás v životě fascinuje nějaký obor nebo oblast, věnujte se jim naplno a postupně se zkoušejte posouvat i kariérně tímto směrem. Ne vždy je to žádoucí, ale tento den může vyvolat velkou touhu po osvobození. Možná budete přemýšlet nad změnou profese, raději s tímto rozhodnutím ale chvilku počkejte.

Buďte s přáteli, kteří mají podobné vize, protože to je to hlavní, v čem se můžete vzájemně nejvíc posílit.

Když intenzita nezmizí, ale naopak poroste, možná máte učinit další odvážný krok ve vašem životě. Pokud žádnou takovou potřebu necítíte, je to skvělé, ale i tak se snažte v dané situaci udělat něco neobvyklého, jinak se může stát, že neobvyklost přijde za vámi.

Mayský kalendář a znamení Psa

Pes vládne přátelství a kolegiálním vztahům. Dnes si můžete více uvědomit, s jakými lidmi byste se rádi setkávali častěji a s kterými zase už méně. Buďte s přáteli, kteří mají podobné vize, protože to je to hlavní, v čem se můžete vzájemně nejvíc posílit. V opačném případě to může být obtížné. Na druhou stranu, když se budete vzájemně tolerovat, můžete se naopak hodně inspirovat, přestože to nebude na první dojem zřejmé. Buďte věrní a nápomocní, ale hlavně buďte k sobě upřímní.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Jsem spokojený se svými vztahy?
  • Znají mí nejbližší mé osobní potřeby?
  • Co je potřeba uvést do rovnováhy?
  • Potřebuji pomoci nebo volá někdo o pomoc?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Uvědomte si své niterné potřeby a buďte věrní sami sobě.
  • Nestyďte se svým blízkým říkat, co vám dělá dobře.  
  • Navštivte starého přítele, který bydlí v jiném městě.
  • Dovolte si říct o pomoc a sami ji poskytněte, když bude třeba.

foto: Shutterstock