Květen bude čas oslav, lásky a mnoha příležitostí. Naučte se trpělivosti, která u mnohých z vás není vlastností, jíž byste přirozeně oplývali, ale vše se dá naučit. Choďte do přírody, běhejte, cvičte a naučte se tichému rozjímání. Nejdřív unavte své tělo a pak zklidněte svou mysl. Archetyp Býka vás může naučit trpělivosti, klidu a vnímání pozvolných cyklů přírody. V poslední třetině května se zrychlí mentální aktivita a vy se opět můžete dostat do svého rychlého tempa.

V první polovině května trochu přibrzděte a zaměřte se na praktické stránky svého života. Ve své práci stabilizujte vše, co jste nedávno začali. Spíš odpočívejte a užívejte si krásného počasí. Zajděte si na dobré jídlo nebo k masérovi. Všímejte si krásy země a užívejte si dobrého sexu.

Související…

Mimořádný pondělní úplněk nás učí přestat se "smutným sexem"
Robert Policar

Nechte život, ať se postará o plynulý chod věcí. Nic neurychlujte. V druhé polovině května se pořádně opřete do svých smělých plánů a nasaďte své oblíbené rychlé tempo. Nebuďte příliš tvrdohlaví a otevřete se novým myšlenkám. Zjistěte si potřebné informace a projevte své vůdčí schopnosti a akceschopnost.

Kontaktuje lidi, kteří by se vám mohli hodit k uskutečnění vašich odvážných plánů, a naučte se komunikovat asertivně.

Tančete a oslavujte život

V mayském období 1-Ahau (Slunce, Květina), které začíná od 4. – 16. května, si dovolte projevit se v plné radosti. V kombinaci s obdobím Býka přeje oslavě fyzického těla a smyslů. Jelikož máte rádi pohyb, zajděte si na nějakou taneční party nebo koncert. Pokud milujete umění, potěšte své smysly návštěvou galerie nebo výstavy. Zaměřte se na krásy života a těšte se ze všeho, co vám přijde do cesty. Radujte se ze své smyslnosti a žijte plnými doušky.

Využijte všech příležitostí

Od 17. – 29. května se ocitnete v mayském období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které po vás bude vyžadovat pružnost a akceschopnost, jež je vám vlastní. Uvědomte si své ambice a jděte vstříc svým kariérním cílům. Nebuďte příliš tvrdohlaví, protože tak si možná necháte utéct spoustu dobrých příležitostí. Jestli jste typický Beran, tak hodně cvičíte a sportujete, ale nezapomeňte na dobré protažení těla. Zkuste dynamický typ jógy, jako je například kundalini-jóga nebo power-jóga.

Uskutečněte své myšlenky

Od 21. května vstoupí Slunce do vzdušného znamení Blíženců, a tak se vše uvolní a život nabere rychlejší obrátky. Kontaktuje lidi, kteří by se vám mohli hodit k uskutečnění vašich odvážných plánů, a naučte se komunikovat asertivně. Uvědomte si, že vaše tempo je rychlejší než u jiných lidí, a tak s nimi buďte trpěliví, ale nebojte se je jemně popohnat. Úspěch bude ke konci měsíce na dosah a vy se můžete zase o nějaký ten skok dostat dál.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co mě opravdu těší?
  • Jaké příležitosti se mi nabízejí právě teď?
  • Dokážu se druhým dostatečně přizpůsobit?
  • Umím zpomalit?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se pravidelně relaxovat.
  • Učiňte své tělo i mysl pružnější.
  • Projevte své vůdčí schopnosti.
  • Zajděte si na takovou kulturní akci, o které víte, že vás baví.

foto: Shutterstock