Jelen patří do skupiny západních znamení, která jsou obvykle velmi introspektivní a hledají pravou životní moudrost. Jelen je silně spojen s mystériem přírody, která je podle mnoha hledajících pravým chrámem duše. Jeho parohy ho spojují s nebem, zatímco pevně stojí na zemi, kterou symbolizuje les. Les může být v přeneseném smyslu i svět našeho podvědomí, které má na naše chování mnohem větší vliv, než si vůbec dokážeme představit. Najděte v sobě moudrost, kterou pak můžete sdílet s druhými, pokud o to budete požádáni.

Co se týká našeho těla a hmotných záležitostí, vyhledejte si osvědčené experty jak na zdravou výživu, tak i na cvičení. Nesnažte se příliš zkoušet nové věci, ale vsaďte tentokrát na své předchozí zkušenosti. Vliv retrográdního Merkura je totiž v plném proudu, a to novým aktivitám příliš nesvědčí. Zamyslete se nad svou finanční situací, snažte se omezit všechny zbytečné výdaje a hledejte cesty, jak své příjmy ještě navýšit. Můžete se poradit s lidmi, kteří podle vás tomuto oboru dobře rozumí.

V rovině mysli nastal čas dát svému současnému zaměstnání hlubší smysl. Mnohem častěji může docházet ke střetům s autoritativními osobami, což může mít za následek změnu vašeho dalšího směřování. Neberte si tato nedorozumění příliš osobně, není to o tom, že je s vámi něco špatně. Spíš vězte, že vám tím život chce něco naznačit. Možná existuje místo a lidé, kde si vás budou cenit více. Hlídejte si svou sebehodnotu a nenechte nikoho, aby překračoval vaše hranice. Buďte upřímní, trpěliví a soucitní.

Nesnažte se příliš zkoušet nové věci, ale vsaďte tentokrát na své předchozí zkušenosti. Vliv retrográdního Merkura je totiž v plném proudu a to novým aktivitám příliš nesvědčí.

Co se týká vztahů, bude zřejmě nutné některé blízké vztahy přehodnotit a učinit výraznější změny, pokud nejsou v souladu s vaším životním směřováním. Ať žijete v dramatickém nebo harmonickém vztahu, buďte v následujících dvou týdnech bdělejší, tolerantnější a snažte se odpouštět. Nedělejte žádná zbrklá rozhodnutí, ale rozjímejte nad tím, jak své vztahy prohloubit. Najděte si se svým současným partnerem ještě jiný koníček nebo zálibu než jen milování.

V rovině ducha nastává velmi krásný čas, ve kterém se můžete lépe napojit na své vyšší zdroje a inspiraci, která pochází z rovin duše. Pobývejte co nejčastěji v lesích a zde čerpejte hlubokou moudrost, která k vám může přicházet rozmanitými způsoby. Pečlivě sledujte své sny i lidi, které budete potkávat a jejichž rady vám mohou otevřít srdce a projasnit mysl. Můžete najít zalíbení v nějaké duchovní cestě, se kterou se cítíte spojeni již od pradávna. Vytvořte si novou, aktualizovanou nástěnku svých vizí a umělecky ji ztvárněte.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký je hlubší smysl mého života?
  • Žiji podle sebe nebo podle někoho jiného?
  • Jsem dostatečně v kontaktu s přírodou?
  • Vážím si sebe sama?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Najděte si dobrého učitele jógy.
  • Dejte hlubší smysl svým stávajícím rodinným i partnerským vztahům.
  • Učiňte cestu za poznáním nebo vision-quest.
  • Pravidelně meditujte, modlete se, zpívejte nebo tancujte ve volné přírodě.

Související…

Smějete se horoskopům? Americký fyzik tvrdí, že jsou postaveny na vědě
Ivan Verner

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek