V období Kukuřice a Rákosu (1-Ben) zkuste porozumět těm, kteří zastávají až příliš odlišný pohled na svět. Uvědomte si fakt, že každý má právo na svůj názor, přestože ho nemusíte zcela chápat. Nehádejte se s lidmi na pracovišti, ale snažte se najít „průniky“, které vám dovolí s druhými lépe a efektivněji spolupracovat. Ben patří k východním znamením, která jsou známá svou schopností myšlenkově tvořit neustále nové ideje a nápady. Zaměřte se proto tentokrát na svou práci a vztah ke svému zdraví, protože právě v těchto oblastech můžete míc větší úspěch než za jiných okolností. Zdokonalujte se ve svých dovednostech a začněte si vytvářet prostor pro nové příležitosti, které přijdou v ten nejsprávnější čas. Není však nutné někam spěchat. Pracujte zodpovědně, ale se stejnou mírou i odpočívejte, abyste své ideje dovedli do zdárného konce.

Zaměřte se na svou páteř i životní postoj. To, jakým způsobem stojíte nebo se pohybujete, o vás hodně říká. Vyzkoušejte jógu i intenzivní posilování. Střídejte tyto aktivity, abyste dosáhli jak dokonalé pružnosti, tak pevnosti vašeho těla. Také se zamyslete nad svými příjmy a výdaji a udělejte malé krůčky k tomu, aby příjmů bylo ještě víc a výdajů zase o něco méně. Nastává i vhodný čas pro detoxikaci vašeho organismu, a tak zkuste nějakou zeleninovou nebo ovocnou dietu. Investujte zkrátka do svého zdraví.  

Dokažte se přijmout

Zaměřte se na práci se svým „vnitřním kritikem“, jehož vliv může v následujících dnech nebezpečně stoupat. Uvědomte si holý fakt, že přílišná kritika vás může spíš odradit než motivovat. Tedy aspoň z dlouhodobého hlediska.

Zamyslete se nad tím, kdo by mohl rozšířit vaše odborné znalosti a komu a čím byste mohli být užiteční vy.

Možná, že vám to v minulosti fungovalo, ale čím jste starší a moudřejší, tím víc zjišťujete, že přehnaná sebekritika je jen odrazem toho, že se nedokážete zcela přijmout nebo se milovat, což je tím největším klíčem ke štěstí. Z této lásky pak vychází láska ke všemu živému okolo vás.  

Buďte vnímaví

Snažte se vyjít s těmi, se kterými jste nuceni se neustále setkávat. Může jít o vztahy jak rodinné, tak přátelské nebo pracovní. Jelikož se zároveň ocitáme v čase zemského znamení Panny, které přeje především práci a službě, doporučuji se zaměřit na vztahy kolegiální.

Zamyslete se nad tím, kdo by mohl rozšířit vaše odborné znalosti a komu a čím byste mohli být užiteční vy. Buďte otevření a vnímaví všemu, co se naskytne, protože na vás může čekat nejedna příležitost.

Za svou vášní

Nastává silný okamžik, kdy si můžete připomenout svou vlastní sílu i dovednosti, jimiž oplýváte. Jděte za svou vášní a snažte se vytvořit takové povolání, které bude identické s vaším posláním. Pokud přijde příležitost, chopte se jí, pokud ne, hodně uklízejte a zbavujte se všeho starého, aby to nové mohlo přijít.

Pracujte na posílení vašeho třetího energetického centra v oblasti solar-plexu, kde mohou být ukryta různá témata, spojená s pocity moci i bezmoci. Vraťte si svou sílu zpět a začněte žít tak, jak chcete žít.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co pro mě znamená osobní síla?
  • Dokážu sám sebe dobře prezentovat?
  • Co je mou životní vášní?
  • Umím s druhými spolupracovat?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Nastavte svým kolegům zdravé hranice.
  • Zatočte se svým vnitřním kritikem a buďte sami sebou.
  • Nebuďte příliš povolní ani příliš tvrdohlaví.
  • Pravidelně cvičte jógu a posilujte

Související…

Mayský astrolog: V období Slunce a Květiny objevujte krásu tvůrčí mysli
Robert Policar
                

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek