Deset let na českém trhu slaví největší platforma s audio příběhy Audioteka. Při té příležitosti představuje tisíce bestsellerů a novinek od slavných zahraničních i českých autorů. Na výběr dostanete i z audioknih v superprodukčním zpracování, které vynikají špičkovými hereckými výkony a originálními zvukovými efekty.

Přinášíme vám tipy na příběhy, které zaujaly nás v redakci.  

Jiří Havelka: Vlastníci

Dílo vzniklo podle scénáře úspěšného divadelního představení Jiřího Havelky Společenstvo Vlastníků a v roce 2020 se oprávněně stalo Audioknihou roku v kategorii Dramatizace.


 

Precizní herecké výkony naplno vyznívají díky skvělému zvuku a originálním audio efektům. V hlavních rolích excelují Jiří Lábus a další hvězdy v čele s Tatjanou Medveckou, Terezou Dočkalovou nebo Petrem Čtvrtníčkem.

Charlie Engle: Ultramaratonec

Kvůli drogám se postupně propadl až na dno společnosti. Pak mu ale do života náhle vstoupila jiná vášeň, která mu zachránila život. Běhání. Charlie Engle dokázal mnohé a dostal se mezi světovou špičku extrémních běžců.


 

Dokonce jako první přeběhl se dvěma kolegy Saharu. Jak to ale v životě bývá, i v jeho případě přišel další zásadní zvrat – vězení. Vyslechněte si příběh muže, který svou neuvěřitelnou vůlí a s přispěním přátel i rodiny dokázal to, co se na počátku zdálo nemožné. Vypráví Michal Jagelka.

Tim Weaver: Hon na mrtvého

Před rokem bylo nalezeno tělo Alexe Townea. Před měsícem ho jeho matka viděla živého a zdravého na ulici. A před týdnem vyšetřovatel David Raker kývnul na to, že zmizelého vypátrá.


 

Čím hlouběji ale do případu zabředá, tím palčivěji si uvědomuje, že v minulosti Alexe jsou pohřbena tajemství, která nikdy neměla spatřit světlo světa. Napínavým thrillerem provází hlas Igora Bareše.

Łukasz Orbitowski, Klaudia Mynarska: Recepce

Na své si přijdou i milovníci audioseriálů. Náš poslední tip patří audiositcomu s excelentní Hanou Vagnerovou, Zuzanou Kronerovou a Marií Poulovou v hlavních rolích recepčních z nadnárodní firmy.


 

Dámám, které vládnou třem K – kávovaru, kurýrům, komunikaci a leckde i klíčům, je vlastní humor i satira, můžete se tak těšit na nevšední posluchačský zážitek.

U každé audioknihy najdete ukázku zdarma, abyste se předem ujistili, že vám zpracování sedne. Pak už posloucháte v aplikaci Audioteka, která má řadu vylepšených funkcí. Například díky podpoře Apple Car Play a Android Auto si příběhy vychutnáte i na cestách.

Více na www.audioteka.cz.

Související…

Vánoce s Audiotekou: Věnujte svým blízkým audioknihy, které ozvláštní sváteční i všední dny
Komerční článek

foto: Audioteka, zdroj: Audioteka