Přemýšlíte nad originálním dárkem, který potěší, ale zároveň bude představovat hodnotu i v budoucnu? Vsaďte na investiční zlato. A že se vám nechce darovat obyčejný investiční slitek? To ani nemusíte, protože existuje mnoho různých mincí a pečetí s designem vhodným právě pro více slavnostní příležitosti. Z jakých variant můžete vybírat a proč je investiční zlato tou správnou volbou? To se dozvíte v tomto článku.

Zlato jako originální dárek

Že zlato jako dárek musí mít pouze podobu šperku? To rozhodně neplatí pro investiční zlato, kdy je možné vybrat mince jako dárek k svátku či například k výročí svatby. Krásná designová ražba, kdy mince obsahuje jména, nabídne na míru přizpůsobený dárek. Svou hodnotu si následně takové zlato či stříbro uchovává především díky své hmotnosti a vysoké ryzosti.

Dárky pro muže i ženy

Zlaté šperky jsou většinou určeny spíš pro ženy, takže když přichází na řadu dárky pro muže, může se jednat právě o investiční zlato. Taková mince může být dárkem ve chvíli, kdy obdarovaný dokončí vysokoškolský titul.

Když se podíváte na stránky zlate-mince.cz, zjistíte, že máte na výběr opravdu z mnoha různých možností.

Také se může jednat o originální a štědrou pozornost pro obchodního partnera, šikovného zaměstnance a podobně. Možností existuje celá řada a mezi oblíbené kolekce patří mince vyvedené jako znamení zvěrokruhu z investičního stříbra.

Výhody investičního zlata

Když se podíváte na stránky zlate-mince.cz, zjistíte, že máte na výběr opravdu z mnoha různých možností. Investování do zlata či pořízení dárku z cenného kovu ani nemusí být příliš drahé. Na druhou stranu je možné postupně přikupovat, a vytvářet tak stále větší majetek. Hlavní výhodou investičního zlata je především odolnost proti inflaci.

Další obrovskou předností je i osvobození od DPH. Z této investice se tak nestrhává 21 procent DPH, jako tomu je u starožitností, ale například i v případě stříbra.

Související…

Zlato vládne investicím, které umí ochránit před současnou inflací
Komerční článek

foto: Depositphotos, zdroj: Zlaté-mince.cz