Babičky a dědečkové jsou naši hrdinové a kamarádi, proto si zaslouží naši úctu a pozornost. A kdy jindy než právě v rámci Dne seniorů bychom jim to měli dát najevo? V nadaci Krása pomoci, která se stará právě o seniory, proto vyhlásili výzvu: Navštivte své prarodiče nebo jim zavolejte, pozvěte je na kafe a úplně ideální bude, když si s babičkou a dědou uděláte selfíčko a dáte k tomu hashtagy #milujubabi #milujudedu.

„Naši prarodiče jsou naši story keepers, mnoho nás naučili. I díky nim, můžeme dnes být tím, kým jsme. Vážíme si jejich lásky, péče a moudrosti. Ukažme jim, že na ně myslíme, a to nejen v tento den, který je celosvětovou oslavou důstojného stáří a starších osob vůbec,“ říká topmodelka, Miss World a hlavně šéfka nadace Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá.


„Krásná výzva“ se odehraje již podruhé. „V loňském roce se připojili třeba Lucie Bílá, Jaromír Jágr, Elis Mraz, Marta Jandová a samozřejmě Taťána a Ondřej Brzobohatí. Letos se k výzvě zatím přihlásili Lucie Křížková, Kamila Nývltová, Petr Ludwig nebo Pavlína Němcová, Roman Holý a mnoho dalších,“ prozradila ředitelka nadace Krása pomoci Michaela Stachová. K výzvě se připojují i zaměstnanci partnerů nadace Krása pomoci – Penny Marketu a NN pojišťovny.

Náramky potěší dvakrát

„Prosím tě, hlavně nic nekupuj!“ To je heslo, které jsme od prarodičů slyšeli nesčetněkrát a nesčetněkrát jsme je porušili. Pokud máte – stejně jako my – pocit, že každá významná událost vyžaduje alespoň symbolický dárek, můžete jim koupit speciální náramky „Miluju babi“ a „Miluju dědu“. Z ceny náramku jde 100 korun na pomoc osamělým seniorům, takže je to vlastně win-win situace, a vás může pocit z dobrého činu hřát u srdce vlastně dvakrát,“ vzkazuje Táňa Brzobohatá.

Stavte se v prodejnách Albi pro přáníčko pro babičky a dědy zdarma – určitě jim udělá ve schránce víc radosti než složenky a letáky.

Nadace Krása pomoci už několik měsíců podporuje projekt Hrajeme do oken, kdy hudebníci hrají ze dvorků, z ulice či z parků obyvatelům domovů pro seniory. Rozehráli tak už přes 30 domovů! Ve čtvrtek 1. října se takové koncerty pořádají hned tři – v Alzheimer Home Kunratice vystoupí Tereza Černochová, v Komunitním centru Šlejnická Marta Jandová a v domově Sue Ryder zahraje Jan Burian. Partner nadace Penny Market navíc koncerty doplní o sladké překvapení pro všechny obyvatele domovů. Firma Albi už týden na svých prodejnách rozdává přáníčka pro babičky a dědy, která si tam můžete do 1. října zdarma vyzvednout. Určitě jim udělají v poště radost víc než složenky a letáky. A protože květiny stále frčí, v pražských prodejnách Albi budou ve čtvrtek k dostání také květiny od dalšího partnera nadace, květinářství Fleurop. Zastavte se tam a máte překvapení pro vaše prarodiče vyřešené.

Související…

Táňa Gregor Brzobohatá: Systémy, v nichž jsme se naučili žít, dávno nefungují
Zdeněk Strnad

foto: Krása pomoci, zdroj: Krása pomoci