Další osobností, kterou jsme přizvali k více či méně inspiračním videorozhovorům Flowee a 2media s podtitulem Jak žít v čase změn?, byl herec, hudebník a taky frontman kapel Circus Brothers a Elias and the Shepherds Eliáš Jeřábek. „Nejhorší na karanténě byla asi samotná ta izolace. To je ten důvod, proč já mám rád divadlo a hudbu, zkrátka potřebuju bejt mezi lidma,“ říká Eliáš Jeřábek.

I taková nucená izolace ale může mít pozitivní dopady. „Začal jsem víc číst. Začal jsem dělat i streamy, kde jsem četl svoje oblíbené knihy, a dokonce jsem viděl i nějakou odezvu, takže ta samota nebyla nakonec tak velká.“ A co ještě pozitivního koronakrize přinesla? „Třeba je super, jak jdeš Prahou a potkáváš Pražáky, potkáváš Čechy, lidi, kteří tam žijou, a nemusíš se prodírat davy turistů,“ dodává Eliáš.

A pozor, v rozhovoru dojde i na muzicírování. Konkrétně na píseň z filmu Good Catch, se kterým jeho tvůrci vyhráli celosvětové finále soutěže 48 Hour Film Project. A co prázdniny? Eliáš chystá s kapelami nějaké menší koncerty, a když to jen trochu půjde, chce vyrazit do zahraničí. „To by bylo nejvíc. I kdybych měl pak zůstat v karanténě.“

Související…

Režisér Martin Kukučka: Divadlo je esenciální záležitost. Přežije i tuhle dobu
Vojta Frajt

foto: 2media, zdroj: Eliáš Jeřábek (Odivadle.cz)