V Praze se budou historicky poprvé předávat ocenění Global Social Awards. Pro ty, kterým název nic neříká, to má být něco jako Český lev pro youtubery. A o ceny se bude ucházet 35 nominovaných.

Youtubeři, blogeři, vlogeři, instagramové hvězdy, twitteroví nadšenci nebo protagonisté sítě Tik Tok a další influenceři se 29. května sjedou do pražského Fora Karlín na finálový galavečer, který se  také bude přenášet živě na sociální sítě. Ceny se budou udělovat ve čtyřech kategoriích: Fun & Entertainment; Social Impact & Change; Inspiration & Influence; Rising star. Ty vychází z toho, co dobrého na sociální sítě přináší. Mezi finalisty jsou totiž osobnosti s velmi silnými osobními příběhy.

Fotbalista, modelka i moderátorka

Favoritem je například fotbalista Ross Smith, který většinu svých videí tvoří se svou 92letou babičkou. A tím se také proslavil. Společně totiž boří generační bariéry i mnohé předsudky a baví miliony fanoušků svými bláznivými nápady.

Ross Smith sklízí úspěch na videích s babičkou


V nominaci je i brazilská modelka Paola Antonini, která přišla před několika lety při vážné nehodě o nohu. Život si ale užívá i tak.  Pravidelně surfuje, plave a svůj handicap neskrývá. Svým pozitivním přístupem inspiruje miliony fanoušků a mění společenské předsudky o životě handicapovaných.

Česko bude reprezentovat Anna Šulcová. Jen málokdo z mladé generace nezná sympatickou influencerku, kterou na Instagramu sleduje přes 576 tisíc fanoušků

Bonang Matheba z Jihoafrické republiky je zase mnohokrát oceněná rozhlasová a televizní moderátorka a módní ikona, která patří k nejpopulárnějším osobnostem Afriky ve světě zábavy i na sociálních sítích. Umístila se také mimochodem v prestižním žebříčku časopisu Forbes.

Pražští fanoušci a nejen oni se můžou těšit na jihoafrickou hvězdu Bonang Mathebu


Mezi nominované se probojovala i Alexy Vivien, která je vítězkou fanouškovského hlasování Cosmopolitan Blogger Awards v Maďarsku. Tato budapešťská influencerka se zaměřuje hlavně na oblast fashion, lifestyle a nově také mateřství a rodičovství. Českou republiku bude reprezentovat Anna Šulcová. Jen málokdo z mladé generace nezná sympatickou influencerku, kterou jen na Instagramu sleduje přes 576 tisíc fanoušků a patří k nejvlivnějším osobnostem Česka.

Česko bude reprezentovat zdejší instagramový objev Anna Šulcová


Večer plný hudby

Jako hlavní  hudební hvězda galavečera vystoupí populární německý písničkář se španělskými kořeny Nico Santos.  Spolu s ním vystoupí rovněž německá rodačka Alice Merton nebo populární finská zpěvačka Alma. Moderátorkou večera bude Karolína Kurková. Fanoušci budou mít možnost setkat se se svými oblíbenci v rámci Pre-Party Meet&Greet, konference GLOSA Talks nebo na samotném galavečeru.

Související…

Rozhovor: Chci dostat lidi z negativity sociálních sítí
Tereza Hermochová

Finálové hlasování probíhá do konce dubna na webové stránce Global Social Awards, nebo v mobilní aplikaci. Vstupenky na galavečer i na setkání jsou v předprodeji v sítích GoOut.cz a Ticketmaster.

foto: Global Social Awards a Instagram, zdroj: Global Social Awards