V úterý 19. března od 19 hodin můžete zajít na setkání s architektem Petrem Kučerou, který je velkým znalcem historické architektury a celoživotním obdivovatelem Prahy. Petr organizuje mimo jiné populárně naučné vycházky a jedna z nich ho nedávno zavedla do Štěpánské pasáže, mnohdy opomíjené unikátní památky funkcionalismu. Zde ho nadchl nově zrekonstruovaný prostor s názvem Swim, který už několik měsíců funguje jako bar, restaurace i noční klub.


Slovo dalo slovo a první společná akce nazvaná Praha elektrizující je tu. Vlastně se jedná už o druhé opakování, protože první termín byl během pár dnů beznadějně vyprodán. A na co se můžete těšit?

Swim je místem, kde se potkává nejčerstvější klubová hudba a progresivní kuchyně.

Petr vám přiblíží pozoruhodnou atmosféru elektrizujících třicátých let, kdy Praha zářila stovkami neonů a byla doslova pulzujícím srdcem i výkladní skříní Československa. Centrum ožívalo každou noc desítkami biografů a tančíren. Petrovo nadšené povídání doprovodí staré archivní fotografie. Ke slovu se však dostanou i novější architektonické skvosty, které v pražské historii zazářily.  

Přijď, jez a plav

Atmosféru navíc pozvedne dobová hudba a na baru Swimu vám namíchají speciální drink Neon. Závěr bude patřit unikátnímu krátkému němému filmu se záběry noční Prahy z konce dvacátých let, který Petr zkušeně a vtipně okomentuje.

Související…

Johanna Nejedlová: Proč otravný opilec v baru nikdy nebude sexy
Zdeněk Strnad

Pokud nejste velcí fanoušci historie a dáváte přednost současným živým místům a akcím, zastavte se prozkoumat Swim i kdykoli jindy. Kdykoli proto, že sem můžete přijít na snídani, oběd nebo večeři a pak klidně zůstat a protančit noc až do rána. Swim je totiž místem, kde se potkává nejčerstvější klubová hudba a progresivní kuchyně. Jejich motto ostatně zní: „Come, eat, drink, dance & swim.“ Více už neprozradíme, snad jen to, že dříve tu bývala prodejna perských koberců...

foto: Archiv autorky, zdroj: Swim