Léto se nám blíží a vy už přemýšlíte, v čem se blýsknete tentokrát? To jste tady správně. Na následujících řádcích vám totiž představíme trendy šaty pro léto 2024. Také si povíme, jak letní šaty vkusně zakomponovat do společenských, ale i do volnočasových a do sportovních outfitů. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jaké letní šaty vybrat do sportovně laděných outfitů?

Do sportovně laděných outfitů letos v létě zakomponujte dámské šaty s potiskem K nim pak můžete nosit i dámské batohy v koženém provedení. Batohy na sobě mohou mít i lesklé detaily. Ty mohou ženy snadno sladit i se svými stříbrnými nebo se zlatými šperky, jako jsou smart hodinky, náušnice či prsteny. I na batozích se může objevit stylový potisk. K sportovním šatům pak mohou dámy přidat i trendy ledvinku. Ta se do módy opakovaně vrací a právě teď je ta správná doba, aby se opět objevila v letních outfitech. Co se týče obuvi, můžete k sportovním šatům na léto vybírat kvalitní sandály nebo dámské plátěnky. Ty jsou k sportovním outfitům jako stvořené. Budete neodolatelné! Sportovní modely pak můžete vyšperkovat i klasickou baseballovou čepicí nebo truckerkou s praktickou síťovinou. Dámské truckery jsou módní a prodyšné. Díky tomu se vám v nich nebude potit zbytečně hlava.

Které šaty zvolit na společenské příležitosti a jak je sladit v módním outfitu?

Do společnosti a na oslavy doporučujeme letos volit dámské šaty s rafinovanými průstřihy nebo s rozparkem. Průstřihy se mohou objevit klasicky v dekoltu, ale také na bocích či v oblasti šíje a ramen. Rozparek pak přizpůsobte typu vaší postavy. V sportovně elegantních outfitech mají své místo i značkové letní šaty s překříženými ramínky v zadní části. K společenským šatům vám budou slušet sandály na vyšší platformě nebo sandály na nepravidelném podpatku.


Do společenského outfitu s šaty s průstřihy můžete zakomponovat i psaníčko s třpytivým řetízkem. Ten pak slaďte s lesklými detaily na botách nebo s vašimi šperky. K společenským šatům můžete nosit i bižuterii. Jednotlivé šperky a další doplňky spolu slaďte v barvě i v struktuře. Hladké patří k hladkému a strukturované zase k strukturovanému. Na léto pak můžete outfit obohatit o tenký propínací svetřík. Opět můžete zvážit modely s lesklými knoflíky. Ty dodají i elegantnímu outfitu patřičný šmrnc.

Jaké letní šaty vám budou slušet v ležérně laděných outfitech?

Chcete-li docílit outfitu v ležérním stylu, můžete letos v létě vsadit na dámské košilové nebo na mikinové šaty. Tyto kousky jsou vysoce módní a pohodlné. Vzít si k nim můžete např. mladistvé sneakers. Dámské tenisky mohou mít mnoho podob. In budou vysoké i nízké modely dámských sneakers. Opravdovou bombou však budou tenisky na silné robustní platformě. Opravdu originální kousky najdete např. i tady: https://modivo.cz/c/damske/obuv/vyrobce:chiara_ferragni. Zde si přijde i ta nejnáročnější dívky či žena. Volit můžete také kousky s potiskem. Letní outfit pak doplňte i semišovou kabelkou. Vsadit můžete i větší rozměry kabelek. Tašky ve větších rozměrech jsou nejen praktické, ale aktuálně jsou i vysoce módní.

Související…

Život v cizině je jen pro odolné, ale otevře vám oči, shodují se expatky
Michala Jendruchová

foto: Modivo, zdroj: Modivo