Stojí za to pečlivě prostudovat složení krémů, působení a účinnost aktivních komponentů. Velký výběr nejlepších přípravků na akné najdete zde https://makeup.cz/.

Co je retinol a jak funguje?

Mluvíme o jedné z forem vitamínu A. Kyselina retinová, retinaldehyd, retinol palmitát, retinol acetát jsou další formy vitaminu A, které mohou být přítomny v kosmetice. Nejúčinnější z nich je čistá kyselina retinová, která poskytuje nejintenzivnější stimulační účinek na epidermální buňky. Další formy retinolu se po kontaktu s pokožkou transformují do kyseliny retinové, která zajistí potřebný účinek.

Jak se zbavit akné a prvních známek stárnutí? Retinol prokázal svou účinnost v boji proti stárnutí pleti a fotostárnutí. Má stimulační účinek na fibroblasty – buňky pojivové tkáně, které zajišťují produkci kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. Ten úžasný komponent pomáhá úspěšně bojovat proti hyperpigmentaci, sjednocuje tón pleti, urychluje odlupování odumřelých buněk. Kromě toho se retinol aktivně používá při léčbě akné: normalizuje fungování mazových žláz, aktivuje regeneraci buněk, pomáhá obnovit rovnováhu vlhkosti v pokožce.

Základní pravidla, které byste měli znát předtím, než začnete používat nejlepší přípravky na akné s retinolem:

  1. Účinnost retinolu nezávisí na jeho koncentraci v přípravku, ale na jeho formě. Přípravek s minimálním množstvím retinolu může být účinnější než vysoce koncentrovaný, protože obsahuje retinol v určité formě, díky které rychleji proniká vrstvou kůže.
  2. Slunce ničí retinol. To znamená, že jakýkoli přípravek s retinolem aplikovaný ráno nebude mít žádný účinek.
  3. Pokud začnete používat přípravky s retinolem, pak by měl denní krém obsahovat co nejúčinnější UV filtry.
  4. Bez ochranných přípravků s UV filtry v denní péči je vyšší riziko vzniku hyperpigmentace a olupování.
  5. Kyslík ničí retinol. Než se tato složka dostane do vašeho krému, séra, fluidu nebo oleje, v laboratořích se pracuje na zapouzdření retinolu do mikrokapslí, aby ty byly okamžitě absorbovány kožními buňkami. Právě kvůli tomu jsou ceny na kosmetiku s retinolem docela vysoké.
  6. I přes všechny své výhody je retinol kontraindikován pro těhotné ženy. Pokud plánujete otěhotnět, je tento způsob, jak se zbavit akné pro vás přísně zakázán.

Noční krém s 0,01% retinalem - Medik8 Crystal Retinal 1

Tento produkt obsahuje minimální množství retinaldehydu: 0,01%. Zatímco vaše pokožka si na nový produkt zvyká, aktivní komponenty vyhlazují, hydratují a posilují ji. Retinaldehyd je jediná forma vitaminu A s antibakteriálním účinkem. Sérum také obsahuje kyselinu hyaluronovou, která během spánku posiluje hydratační a omlazující účinek ostatních složek. 

Kyselina hyaluronová má jedinečnou schopnost přitahovat a zadržovat vodu v kožních buňkách. Vitamín E je antioxidant rozpustný v tucích, který neutralizuje volné radikály v kůži a stabilizuje retinaldehyd pro maximální účinnost. 

Pleťové sérum s retinolem La Roche-Posay Retinol B3

Sérum odstraňuje známky stárnutí pleti (vrásky, pigmentové skvrny, ochablost), zároveň regeneruje, zklidňuje a poskytuje dlouhodobou hydrataci po dobu až 24 hodin. Klíčovou složkou tohoto koncentrovaného séra je vitamín A. Ten nejlepší přípravek na akné stimuluje syntézu kolagenu a elastinu, reguluje syntézu melaninu a sjednocuje barvu pleti. Retinol má zároveň antioxidační vlastnosti a posiluje ochrannou bariéru pokožky. Kyselina hyaluronová poskytuje intenzivní hydrataci a posiluje ochrannou bariéru pokožky.

Niacinamid (vitamín B3) podporuje regeneraci přirozené ochranné vrstvy pokožky tím, že zklidňuje stávající podráždění. Pravidelným používáním se obnovuje pevnost, mladistvý vzhled a přirozená záře pleti. Koncentrované retinolové pleťové sérum má lehkou, nemastnou texturu. 

Tonikum s retinolem Pixi Retinol Tonic

Nevíte, jak se zbavit akné a trápí vás nejednotný a mdlý tón pleti, pigmentové skvrny nebo první vrásky? Hlavní složka tohoto tonika urychluje obnovu buněk, sjednocuje tón pleti, bojuje proti akné a stimuluje tvorbu kolagenu, takže účinně odstraní nedokonalosti pleti. Složení obsahuje jasmínový hydrolát, který zklidňuje, obnovuje a chrání, a také peptidy, které působí proti stárnutí. Díky technologii postupného uvolňování retinolu nezpůsobuje tonikum podráždění, takže je vhodný i pro osoby s velmi citlivou pokožkou.

Související…

Dítě má problém? Nechte ho zažít frustraci, později vám poděkuje
Dora Hanzelová

foto: Makeup , zdroj: Makeup