Pokud chceme, aby byl náš outfit s pánskou bundou v kurzu i další sezónu, měli bychom si vybrat vhodný model. Některé kousky totiž z módy jen tak nevychází. Netýká se to pouze modelu, ale také barvy bundy. A na módní barvy se právě teď zaměříme.

V letošní sezóně neuděláme chybu s bundou v přírodních barvách. Tmavě modrá, hnědá nebo hořčicově žlutá jsou barvy, které jsou v kolekcích největších módních značek zastoupeny každý rok. Vedle pak nešlápneme ani s pánskou zimní bundou v černé nebo v bílé barvě. Černá i bílá barva jsou univerzální a dobře se tak ladí i s dalšími pestrobarevnými oděvy nebo s oblečením se vzory a s motivy. A když už jsme naťukli motivy a vzory, v kolekcích se každoročně opakují ty zvířecí a květinové. V kurzu jsou i proužky nebo puntíky. Ty se do módy cyklicky vrací a ostudu si s nimi tedy neuděláte. Zaměříme-li se na design pánské bundy, jsou každoročně in také bundy s chlupatým kožíškem. Chlupatý límec je na zimu jako stvořený. Pánové svršek mohou sladit i s lemem svých rukavic nebo s chlupatými prvky na obuvi.

Jaké modely pánských bund budou v kurzu více sezón?

A jak je to tedy s modely bund, které jsou stále v kurzu? Dobrou volbou budou pánské kabáty, které končí těsně nad koleny. Skvělou službu pak odvedou i univerzální parky nebo pánské prošívané bundy. Široký výběr sortimentu najdete např. i na Bolf.cz. Zde si přijde na své každý moderní muž. A pozor! Jeden model pánské bundy je nesmrtelná módní stálice. Jedná se o džínovou bundu. Na zimu si můžete vybrat i trendy kousky s praktickým zateplením. In budou klasické modré světlé i tmavé odstíny. Podobně jsou na tom i kožené modely pánských bund. Líbit by se vám mohla klasická černá kožená bunda. Ta se dobře sladí s tmavými koženými módními doplňky.

Je nějaký střih, který z módy nevychází?

Na trhu jsou k mání pánské bundy v slim fit a v regular fit střihu. Dále mohou muži vsadit i na prodloužený oversize střih. Pokud však chceme, aby byl střih naší pánské bundy v módě i za rok, měli bychom dát přednost zimní bundě v regular fit provedení. A proč? Není to zas tak složité. Slim fit střih je hitem posledních pár let. Zúžení však nesluší každému typu postavy a muži s nějakým tím kilem navíc už od něj začali pomalu, ale jistě upouštět.

Do popředí se naopak dostává bunda v regular fit provedení. S jistotou můžeme říci, že regular fit přizpůsobení zkrátka z módy nevychází. Jako bonus pak sluší vysokým i nízkým mužům. To se nedá říci o oversize oblečení. Bundy v oversized střihu totiž příliš nelichotí mužům s nízkou postavou. Opticky je rozšíří, umaže nohy a přidá nějaké to kilo navíc. Jestliže tedy uvažujete nad pánskou zimní bundou na více sezón, bude zimní svršek v regular fit provedení to pravé ořechové.

Související…

Jak se bránit manipulátorovi? Zkuste metodu šedé skály
Milada Kadeřábková

foto: Bolf, zdroj: Bolf