Za pozornost rozhodně stojí trendy, které navazují na to, co se v posledních letech v pánské módě děje a co je dobou pandemie navíc prohloubeno. Mám na mysli především neustále rostoucí oblibu pohodlného, ​​pleteného a mikinového oblečení - od toho se asi tak rychle nedostaneme, můžete také objevit pánské šortky na answear.

Barvy vlévají život do žil

V posledních sezónách vládnou pánské módě https://answear.cz/k/on/obleceni/kalhoty tlumené barvy, ale jako v módě, nic netrvá věčně. V této sezóně budou jedním z dominantních trendů šťavnaté a syté barvy. V dámské módě se objevily před rokem ve velké intenzitě a tehdy se hovořilo o fenoménu dopaminového oblékání. Nejde o nic jiného než o zlepšení nálady oblečením v intenzivních barvách. Zřejmě je vědecky dokázáno, že takové oblečení stimuluje tvorbu dopaminu v našem mozku. A protože veřejnost byla po uzamčení docela v depresi, byl tento trend přirozenou reakcí na to, co trh potřeboval – vitamíny v oblečení. Tuto sezónu je uvidíte v kolekcích mnoha pánských značek.

zdroj: answear


A protože veřejnost byla po všech lockdownech docela v depresi, byl tento trend přirozenou reakcí na to, co trh potřeboval – vitamíny v oblečení. Je vědecky dokázáno, že takové oblečení v našem mozku stimuluje tvorbu hormonu štěstí – dopaminu. Tuto sezónu je tak uvidíte v kolekcích mnoha pánských značek.

Pantofle i sandály jako plnohodnotná obuv

Pantofle a sandály nejsou žádnou novinkou, ale doposud byly považovány za typicky letní obuv. Při procházení aktuálních kolekcí si však můžete všimnout, že mnohé značky je prezentují jako plnohodnotný typ obuvi, stejně jako třeba sneakers. Tento trend se objevuje i v elegantnějších setech, někdy dokonce i u obleků.

Svrchní košile jako náhrada bundy

Svrchní košile jsou bezesporu jedním z nejoblíbenějších trendů posledních let a v letošní sezóně jich nebude o nic méně. Zdá se, že je zákazníci milují, najdete je totiž v nabídce prakticky každé značky – od obchodních řetězců až po ty luxusní. Jedná se samozřejmě o méně formální náhradu saka, ale také o lehčí alternativu k tradičním podšitým bundám. Líbit se vám budou i svrchní košile, pokud vám v šatníku chybělo něco, co by se vešlo mezi sportovní sako a bundu.

Během posledních dvou let se pánské obleky téměř úplně přestaly používat. Lockdown, home office, zrušené rodinné akce, uvolnění dress codu ve firmách – to vše způsobilo, že prodej klasických obleků výrazně klesl. Dobře je to vidět na nabídce špičkových značek, které ačkoliv tradičně nabízely klasiku a elegancí, nyní jsou jejich obleky jen malou částí sortimentu.

Tuto sezónu je vidět, že se návrháři snaží zákazníky přesvědčit k méně formálním oděvům, hlavně bavlněným, které dokážou nosit se sportovní obuví, polokošilí a tričkem. Za velmi žádaný sortiment pak můžeme považovat módní teplákové soupravy. I v letošní sezóně je můžete nosit takřka kamkoliv s výjimkou velkých a významných akcí. Úpletová tepláková souprava již není typickým sportovním a domácím oblečením.

Související…

Máte špatnou náladu? Změňte barvu oblečení
Komerční článek

 

 

foto: answear, zdroj: answear