Celou řadu různých typů bydlení, obchodů a služeb, také rekreačních a kulturních zařízení, škol, cest, parků a náměstí slibuje obyvatelům kanadského Vancouveru iniciativa Planning Vancouver Together. Jak na svých stránkách informuje internetový magazín Smart Cities World, tak město Vancouver uspořádá průzkum plný workshopů a pěších túr, jejichž prostřednictvím se mají jeho obyvatelé podělit o své myšlenky, tužby a přání související s budoucí podobou města.

Tato aktivita probíhá od konce dubna a poznatky, které z ní vyplynou, by měly vedení Vancouveru pomoci s identifikací největších problémů i příležitostí, jak je vyřešit, a zlepšit tak celkovou životní situaci ve městě. Vyhodnocování by mělo probíhat v nadcházejících měsících a výsledky by měly posloužit jako inspirace pro přípravu klíčových politických návrhů v létě a na podzim tohoto roku.

Doporučujeme všem, aby se těchto rozhovorů zúčastnili, a pomohli tak formovat rozhodnutí o tom, jak bude naše město růst.

„Když vstupujeme do této nové fáze plánovaní naší budoucnosti, měli bychom dát obyvatele do středu tohoto záměru,“ řekla pro Smart Cities World Theresa O´Donnellová, generální manažerka sekce Plánování, urbanismu a udržitelnosti. „Doporučujeme všem, aby se těchto rozhovorů zúčastnili, a pomohli tak formovat rozhodnutí o tom, jak bude naše město růst a jak se bude měnit jeho budoucnost,“ dodala.

Plán pro vyšší kvalitu života

Cílem celoměstského rozsáhlého plánovacího procesu je vytvořit dlouhodobý vancouverský plán pro budoucnost města, který zlepší životaschopnost a kvalitu života ve všech čtvrtích města pro všechny obyvatele stávající i budoucí. Předpokládá se, že navrhovaný plán bude pro městskou radu připravený v polovině roku 2022.

Související…

Trend cyklistů v ulicích jde nahoru i v Los Angeles. V Praze je ale ještě výraznější
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock, zdroj: SmartCitiesWorld